Erdal: Mesleki sorunlar çözülmeli

Erdal: Mesleki sorunlar çözülmeli

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Abdil Erdal mesajında, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun her bireyine tanıtımı, mesleğimizin ülke ekonomisi ve iş dünyasına sağladığı katkı ve avantajların bilincinin yükseltilmesi hedefiyle 1-7 Mart tarihleri arasında Muhasebe Haftası olarak değerlendirilmektedir. Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu” ifadelerini kullandı.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları bulunduğunu belirten Başkan Erdal, “Çözümünü talep ettiğimiz bazı sorunlarımız mesleki sorunlarımız var. Bunlar: Mücbir sebep hali genişletilmelidir.

Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır.

Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.

Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir. Mali Müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkı verilmelidir. Kamu kuruluşlarından istenen bilgi, beyan ve form sayısı büyük bir artış göstermiştir. Bu bilgilerin hepsinin merkezi bir veri deposunda birleştirilmesi ve ilgili kuruluşların bu depodan bilgilere erişebilmesi sağlanmalıdır. Yükümlülüklerimizi yerine getirirken karşılaştığımız ve üstesinden gelmek istediğimiz birçok sorun bulunmaktadır; bu sorunların ve engellerin, karşılıklı konuşma ve ortak çalışma yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.