Erbakan'a mevlit okutuldu

Erbakan'a mevlit okutuldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca için önceki akşam Kapu Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma etkinlikleri daha önce okunan hatimlerin duası yapılarak tamamlandı. Kapu Camii'nde yapılan dua ve mevlit programına Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen ve il yöneticileri, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Sorumlusu Bahri Kırışık, AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ve merhum Tahir Büyükkörükçü Hoca'nın oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca ile çok sayıda davetli katıldı.

Yatsı namazının ardından başlayan programda konuşan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının birinci yıl dönümünde 81 ildeki farklı camilerde düzenlenen mevlit programı ile anıldığını ve okunan hatimlerin duasının yapıldığını söyledi. 'Her nefis ölümü tadacaktır' ayetini hatırlatan Yusuf Güneş, "Önemli olan bu dünyada yaptıklarımız ve öbür dünyaya ne götürdüğümüzdür. Hocamız bize yol gösterdi, cihadı öğretti. Her görüştüğümüzde bize 'Cihat kıyamete kadar devam eden bir ibadettir' hadisini hatırlatırdı. Toplum düzeni ve yer yüzünün adaleti için bu gerekliydi. Bize hep bu konuda telkinlerde bulunurdu. Biz sevenleri, öğrencileri ve evlatları olarak tek gayemiz yeryüzünde huzur ve adaletin sağlanmasıdır. Bunun içindir ki, son nefesimize kadar cihat edeceğiz" diye konuştu.

İnsan öldükten sonra amel defterinin kapandığını ancak 3 kısım insanın amel defterinin kapanmayacağını söyleyen Yusuf Güneş, "Hz. Peygamber bir hadisi şerifinde, 'Bıraktığı salih evlatları olanlar, okunacak bir eseri olanlar ve yaptığı eserler onun amel defterini açık tutar' diyor. Biz onun evlatları olarak varız. 7 milyar insanlık alemi için çok konuştu, çok konferans verdi. Hocamız ülkenin her yerinde birçok eser bıraktı. Biz hocamızdan razı idik. Bu gece de onun için dualar edeceğiz" dedi.

Ardından Erbakan Hoca için daha önce okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı. İlahiler ve Mevlid-i Şerif okundu. Cami çıkışında AGD Konya Şubesi tarafından cemaate süt ikram edildi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.