Erbakan Müzesi Projesi tıkandı

Erbakan Müzesi Projesi tıkandı

Türk siyaset tarihinde önemli bir yeri olan eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismiyle kurulacak müzenin projesi yer anlaşmazlığı nedeniyle tıkandı. Abdullah Gül devreye girecek

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı değerlendirme toplantısında konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Köyceğiz Kampüsü'ndeki ulaşım sorunu, Necmettin Erbakan Müzesi Projesi, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve İlahiyat Fakültesi binası  hakkındaki sorulara da yanıt verdi.

ERBAKAN AİLESİ SANAYİ MEKTEBİ'Nİ İSTİYOR

Erbakan Müzesi Projesi'nin tıkandığını belirten Rektör Şeker, "Müze projesi 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde bulunuyor. Erbakan ailesi, müzenin Köyceğiz Kampüsü'nde olmasını istemiyor. Müzenin şehir merkezinde bir noktaya kurulmasını istiyor. Aile şehir merkezinden bir mekan istedi. Bu mekanda Sanayi Mektebi oldu. Aile eski İl Genel Meclisi binasını müze yapmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi ise o binayı farklı bir amaçla kullanıyor. Teklife sıcak bakmıyor. Bu nedenle proje tıkandı. Erbakan ailesi proje hakkında Abdullah Gül ile bir kez daha görüşecek" diye konuştu.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE TIKANIKLIK

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve İlahiyat Fakültesi yeni hizmet binası hakkında da bilgi veren Şeker, şunları söyledi: "İlahiyat Fakültesi'nde isim anlaşmazlığı var. Benim de görev aldığım Ahmet Keleşoğlu Eğitim Vakfı, binaya Keleşoğlu isminin verilmesini, diplomalarda bu ismin yer almasını talep ediyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'te bunu kabul etmiyor. Dolayısıyla bina noktasında bir tıkanıklık yaşanıyor. Biz de YÖK'e 'ya isim ya da para verin' dedik. Anlaşmazlığın aşılması için görüşmeler ve yazışmalar sürüyor. Meram Tıp'ta bina iyileştirme ve yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah 2017 yılında bina hizmet vermeye başlayacak."

KÖYCEĞİZ KAMPÜSÜ'NDE ULAŞIM SORUNU

Köyceğiz'deki ulaşım sorunun çözümü noktasında belediyelerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Büyükşehir Belediyesi yol noktasında bir türlü karar veremedi. Farklı güzergahlar üzerinde duruluyor. Bizim önerdiğimiz yol olacak gibi. Toplu ulaşım araçlarıyla açığı kapatıyoruz. Öğrenciler fakülteye kadar otobüsle geliyor. Kışın buzlanma nedeniyle otobüsler çıkamıyor. Ayrıca mevcut yolu toplu ulaşım araçları, öğrenciler ve harfiyat kamyonları aynı anda kullanıyor. Harfiyat araçlarının güzergahının değiştirilmesini istiyoruz. Feci bir kaza yaşanabilir. Yolun eğimi fazla. Araçlar çevreyi de kirletiyor. Toz ve çamur oluşturuyor" diye konuştu.

İNTERNET SİTESİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

"NEÜ'nün internet sitesinde neden hala Konya.edu.tr uzantısı kullanılıyor" sorusuna da cevap veren Şeker, "Kurumsal bir aidiyet oluşturmak hayli zor. Yeni bir isim almak da kolay değil. NEÜ isminde Kıbrıs'ta bir üniversite var. Erbakan ismi de site için uzun geliyor. Dolayısıyla bu ismi kullanmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.