‘Erbakan kendini değil  hep milletini düşündü’

‘Erbakan kendini değil hep milletini düşündü’

Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 13. yılında saygıyla ve minnetle yad ediliyor .

Türk siyaset tarihine yeni bir anlayış kazandıran, milletin refahını artırmanın, dışa bağımlılığı azaltmanın mücadelesini veren, son nefesine kadar davasına sahip çıkan merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 13. yılında saygıyla ve minnetle yad ediliyor . Milli Görüş lideri, merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 13'üncü yılında hayırla anılıyor. Siyasete yeni bir anlayış kazandıran, halkı için hep mücadele veren, yerlilik ve milliliğe hayatı boyunca hep dikkat çeken, sanayide atılımlar yapan; işçiye, emekliye, memura tarihin en yüksek zammını veren, Siyonizmin korkulu rüyası olan merhum Erbakan, rahmetle yad ediliyor. Dava arkadaşları, merhum Erbakan Hocayı Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

3.jpg

SİYONİZME KARŞI HEP DİK DURDU

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, dünyaya Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi ikinci bir liderin gelmediğini söyledi. Yalman, Dünyanın neresinde herhangi bir lidere hem sevenleri hem takdir edenleri hem de düşmanları tarafından 'Adamın dediklerinin hepsi doğru çıktı, ne muhteşem ve milli bir adammış. Sanayiye çağ atlatan adam' der. Erbakan Hocaya diyorlar” diye konuştu. Erbakan'ı anlamak için onun imanını, inancını, ilim adamlığını, cihad ruhuna getirdiği aksiyonu anlamak gerektiğinin altını çizen Yalman, ayrıca şunları kaydetti: “1969 yılında 'önce ahlak ve maneviyat' bayrağıyla çıktığı yolda, dünya Siyonizminin müdahaleleriyle Erbakan Hocanın hayatı sekteye uğradı. Hapise girdi, siyasi yasaklı hale geldi. Dünyada hangi liderin partisi 3-5 sefer kapatıldı. Hangi lider bu durumda son nefesine kadar mücadelesine devam etti? Bu konuda da Erbakan'ın bir örneği yok. Merhum hocamızın Kıbrıs Barış Harekatı'nda imzası var. Erbakan Hocanın manevi hareketleri var. 1975 yılında Devlet Planlama Teşkilatı müsteşar vekili Talip Alp Ağabeyimize hocamız bir şeyler söyledi. Devlet Planlama Teşkilatı'na 'manevi kalkınma hamlesi diye bir başlık koyun' dedi. İslami İlimler Üniversitelerinin kurulmasını istedi. Müftüler, diyanet yetkililerinin burada yetişeceğini söyledi. 270'i aşkın ağır sanayi hamlesinin projesini hazırlattı.

lutfi-yalman.jpg

1 yıl içinde de büyük çoğunluğunun temeli atıldı. Erbakan Hocayı, inancıyla, ilim adamlığıyla değerlendirmek şart. Sahte mücahitler, sonradan müteahhit olan insanlar var ya zaman zaman Erbakan hocamızın çizgisine atıfta bulunuyorlar. Bir şeyleri çok net söyleyemiyorlar. Milli Görüş ifadesini söylemek ayrı anlam, o ruha sahip çıkmak ayrı anlam ifade eder. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Herkes bugün Milli Görüş ile ilgili bir şeyler söylüyor. Yapılması gerekenler yapılmıyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bakın Gazze'de yaşananlara. Filistin meselesi, yüreğimizi yaraladı. İsrail'i beslemeye devam eden ülkelerden birisi maalesef Türkiye. Kuru kuruya 'hain, katil İsrail' demenin bir anlamı yok. Gücünün yettiği şeyleri yapmıyorsan, ortada yanlışlar var demektir. Erbakan Hoca, hayatı boyunca İsrail'e, Siyonizme karşı hep dik durdu. İktidarda bulunduğu dönemde Filistin'de tek kurşun atıldı mı? Her şey ortada. Türkiye'de Erbakan'ı takdir etmeyen bir parti var mı? Herkes 'doğru söylüyordu, ne dediyse çıktı' ifadelerini kullanıyor. Erbakan Hoca, insanlığa maddi ve manevi kalkınmanın yollarını gösterdi. Uygulamasını da imkânlar dahilinde gösterdi. İnancından, davasından hiç taviz vermedi. En farklı düşündüğü insanlara bile nasıl hizmet edileceğini gösterdi. Bu millete İslamca, Müslümanca ve insanca duruş nasıl olur onu gösterdi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.”

necmettin-erbakan-984988.jpg

ERBAKAN GÜCE BOYUN EĞMEDİ, KENDİ POLİTİĞİNİ İNŞA ETTİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, “Erbakan Hocamız, önden çeken, arkadan toparlayan ve insanların umutsuzluğa düştüğü anda 'yapabilirsiniz, başrabilirsiniz' diyerek; merkezden uzak tutulmuş Anadolu insanına özgüven aşılamış bir liderdir” dedi. Merhum Erbakan'ın dünyadaki reel politiği bütün kodlarına kadar bildiğini aktaran Kaya, merhumun güç dengeleri içinde güce boyun eğmeden kendi reel politiğini inşa ettiğini vurguladı. “Erbakan dava adamıdır” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hocamız, her türlü fedakârlığı yapmış, ömrünü davasına vakfetmiş bir şahsiyettir. Devlet adamıdır. Erbakan, yeniden büyük Türkiye idealinin arka planında bu coğrafyayı tarihteki şanlı dönemlerine geri döndürmek için azimle gayretle mücadele eden bir liderdir. Hocamızın yeni bir dünya ideali ise dünyadaki adaletsizliklerin, zulmün, soykırımın, her türlü insanlığa kan kusturan ırkçı Emperyalizmin karşısında mazlum ve mağdurları bir araya getirmek, onlarla birlikte karşı cephe oluşturmak ve adaletsizliğe son vermekti. Bu ideal uğruna hocamız ortaya her şeyini koydu. Allah, mekânını cennet eylesin.”

ÜMMET ERBAKAN HOCAYI ARIYOR

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam da merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili şunları söyledi: “Geldiğimiz nokta itibarıyla her şey ortada. İslam ülkelerinin, Türkiye'nin durumu belli. Erbakan Hocanın, 55 yıl önce bu millet, ümmet için attığı adımlar, coğrafyamız için çok kıymetliydi. Kendisini gerçekten özlemle anıyoruz. Amacı, Müslümanların uyanmasına vesile olmaktı. Erbakan Hocamız, 'Beni anladığınız gün, dövecek diziniz kalmayacak' demişti. Tam da o dönemleri yaşıyoruz. Ümmet, Erbakan'ı arıyor. Kendisi, Siyonizmin korkulu rüyasıydı. Saadet Partisi olarak hocamızın emanetine sahip çıkıyoruz. Erbakan, Konya'yı çok önemserdi. Her fırsatta Konya'nın önemini anlatırdı. Siyasete Konya ile atıldı. Bu anlamda Konya teşkilatları olarak bizim yükümüz daha ağır. Konyalılara da önemli vazifeler düşüyor. Kendisine ve bu dava uğrunda hayatını kaybetmiş tüm büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayatta kalan büyüklerimize de sağlık, sıhhat diliyoruz.”

YÜZBİNLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 27 Şubat 2011'de hayatını kaybetti. Erbakan tarihi bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı, kalabalık Fatih'e sığmadı. Konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne gelen cenaze, musalla taşına konurken, cami çevresinde bekleyen vatandaşlar ve partililer gözyaşları eşliğinde tekbirler getirerek cenazeyi karşıladı. İstanbul'daki tüm camilerde Erbakan'ın vefatı dolayısıyla sala verildi. Cenaze aracı, izdiham nedeniyle güçlükle avluya girebildi. Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan tarafından kıldırılan cenaze namazında devlet erkanıyla birlikte yüzbinler saf tuttu. İzdiham yüzünden çatılarda ve iş makinelerinin üzerinde namaz kılanlar görüldü. Kalabalık nedeniyle camiye ve Fevzipaşa Caddesi'ndeki büyük ekranlara ulaşamayan vatandaşlar, cenazeyi çevredeki dükkanlarda bulunan televizyonlarda canlı yayınları izleyerek takip etti. Erbakan'ın naaşı uzun bir yolculuğun ardından Merkez Efendi Mezarlığı'na ulaştı. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu 2,5 saatte kateden cenaze korteji, mezarlık girişinde durdu. Yoğun katılım nedeniyle güçlükle araçtan indirilen Erbakan'ın naaşı, eller üstüne alınarak eşi Nermin Erbakan'ın yanında defnedileceği aile kabristanlığına ulaştırıldı. Merhaba Gazetesi olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a bir kez daha Allah'tan rahmet diler, ailesine ve Milli Görüş camiasına baş sağlığı dileriz.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum