Erbakan hakiki mücahittir

Erbakan hakiki mücahittir

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Unutmasınlar ki davalarından kopanlar bedenen yaşayabilirler ancak ruhen yokturlar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Unutmasınlar ki davalarından kopanlar bedenen yaşayabilirler ancak ruhen yokturlar. Bir davanın haklılığı, geçici kalabalıkların çokluğuyla değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir'' dedi.

 

Erbakan Haftası etkinliklerinin önceki akşam ki programına konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Müslüman Kardeşler Mısır Temsilcisi Dr. Eşref Abdülgaffar’ın yanı sıra SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, SP İl Başkanı Mehmet Şen, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlanan programda açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Mehmet Şen tertip edilen programların çok güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi. Programları arz ederken iç acıtıcı manzara ile karşılaştıklarını ifade eden Şen, “Sabahları erken saatlerde 15 yaşlarındaki kız çocuklarımızın dükkan açtıklarını görüyoruz. Yine sabahın erken saatlerinde hanım kardeşlerimizi işe giderken görüyoruz. Aynı şekilde gece yarılarına kadar seyyar satıcılık yapan kardeşlerimizi görüyoruz. Ey Konya bu sese kulak ver ki adil düzen geldiği zaman insanlarımız, hanım kardeşlerimiz ezilmesin. Milli Görüş davasının yaygınlaşması için çocuklarımızın gayrı ahlaki yollara düşmemesi için Milli Görüş’e kulak verelim” dedi. Açılış konuşması sonrası programa geçildi. ‘Milli Görüş’ün Hizmetleri’ konusunu anlatan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Erbakan'ı 1969 yılında Milli Görüş hareketini başlattığı zaman takip etmeye başladığını, el ele, omuz omuza, diz dize çalışmaya ise 1995 seçimlerinde başladıklarını söyledi.

İNANMIŞ BİR MÜSLÜMANDI

Erbakan'ı birkaç saatlik zaman dilimine sığdırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:  ''Erbakan hocamız kişiliği bakımından her şeyden önce muhterem bir zattır. Hiç bir zaman karşısındakiyle konuşurken 'sen' diye hitap etmemiştir. Onun şahsiyetinde enaniyet yoktur. En önemlisi o, inanmış bir Müslüman’dı. Müslümanlığın adeta suç gibi algılandığı bir dönemde siyasete atılmıştır. 'Müslümanlık gerçek anlamda kahramanlıktır' diyerek ortaya çıkmıştır. Şunu açık ve net ifade ediyoruz; ne laiklik ilericiliktir ne de Müslümanlık gericiliktir. O tam anlamıyla hakiki manada bir mücahittir. Bu sebeple gecesini gündüzüne katmıştır.'' Erbakan'ın, 1995 seçimlerinde başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğunu üzerine aldığını ifade eden Kamalak, hükümetin 3. gününde işçi ve memura yüzde 50, arkasından yüzde 30 ve yine yüzde 20 zam yaptığını belirtti. Zam yapılırken parayı, ''Para babalarından'', IMF'den, esnaf ve vatandaştan alınan vergilerden bulmadıklarını dile getiren Kamalak, ''Biz sadece sömürü havuzlarına akan paraları, fakirin mutfağına çevirdik. Başbakan Erdoğan, '3 bin dolar olan milli geliri 10 bin dolara çıkardık' diyor. Fert başına düşen milli gelir 10 bin dolar ama sizin kayıtlarınıza göre 9,5 milyon insan yeşil kartlı. 12 milyon insan sosyal yardımlar ile yaşıyor'' dedi.  Mutlak surette İslam birliğinin kurulacağına değinen Kamalak, “ Milli görüş tevhit temeline dayanan, adalet ve kardeşliği esas alan sistemin adıdır. Bazıları, 'Sizden ayrılanlar akıllıca hareket ettiler. Hepsi makam, mevki sahibi oldular. Bu sistemi siz mi hayata geçireceksiniz' diyor. 'Vazgeçin bu işlerden, bırakın artık' diyenler oluyor. Merak etmeyin hak yolunda yürüyenler ilk defa bölünmüş değildir. Bu, rahmeti ilahinin bir tecellisidir. Unutmasınlar ki davalarından kopanlar bedenen yaşayabilirler ancak ruhen yokturlar. Bir davanın haklılığı geçici kalabalıkların çokluğuyla değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir'' ifadelerini kullandı. Erbakan’ın ömrünün sonuna Cihat ettiğini vurgulayan Kamalak, “Ankara dışına son seyahatini 26 Aralık 2010 tarihinde Trabzon’a yapmıştı. Yürümeye hali olmadığı halde sabah 6’da kalkıp namazını kılmış ve 9’a kadar uçağı beklemişti. Trabzon’dan döndüğümüzde saat gece 11’i bulmuştu. Eve gittiğinde saat 12’yi buldu. O gün o haliyle 20 saat ayakta durmuştu. Kendisine hocam artık Ankara dışına çıkmayın rahatsızsınız dediğimizde bize Ebu Eyyubel Ensari’yi örnek verdi. Onun davaya olan sevgisi ölene kadar sürmüştü. Bizlere de sık sık şu hadisi tekrar ederdi, namaz dinin direğidir, cihat ise zirvesidir. Bizler o hadisle yaşamalıyız.” dedi.

İSLAM’IN YENİDEN DOĞUŞUNU ERBAKAN BAŞLATTI

Konya’nın muhafazakar bir yer olduğunu her zaman söylediklerini dile getiren Müslüman Kardeşler Mısır Temsilcisi Dr. Eşref Abdülgaffar ise, Allah yolunda hizmetin dünyaya hizmetten daha hayırlı olduğunu söyledi. Erbakan’ı sürekli rahmetle andığını ifade eden Dr. Eşref Abdülgaffar, “Şuan İslam’ın yeniden doğuşunun müjdesini size veriyorum. Hasan El Benna, Seyyid Kutup, Ahmet Yasin’i hatırlıyoruz. Bu kişiler hep aynı yollarda ilerliyorlar. Türkiye’de bunlarla aynı görevi başlatan yani İslam’ın yeniden doğuşunu başlatan Erbakan’dı. Bizlerde Erbakan hocanın yolunda ilerliyoruz. Bir insan sadece kendisi için değil, ülkesi için değil tüm Müslümanlar için çalışmalıdır. Erbakan’da tüm Müslümanlar için çalışıyordu” diye konuştu. Erbakan ile ilk defa Afganistan’da karşılaştıklarını belirten Abdülgaffar, Bosna Hersek, Çeçenistan ve Filistin konusunda sürekli bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Sovyetler dağıldığında oradaki ülkelere Erbakan ile birlikte gezi düzenlediklerini söyleyen Abdülgaffar, “Tüm Müslüman ülkelere gittik. Erbakan hoca onlara sakın ümitsiz olmayın biz sizinle beraberiz dedi. Erbakan Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan’ı tek tek dolaşarak onlara hep moral verdi ve onların bağımsız olmasına büyük katkıları oldu. Bu ülkelerin tamamı unutulmuştu Erbakan bu ülkeleri dünyaya tekrar hatırlattı. Erbakan dünyaya İslam’ı dünyaya ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

ERBAKAN’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Erbakan’dan çok şey öğrendiğini vurgulayan Dr. Eşref Abdülgaffar şunları kaydetti; “Erbakan büyük bir dava adamıydı. Çağlayan Meydanı’nı hatırlayın. O meydanda Bosna için, Filistin için, Çeçenistan için haykıran onları hatırlatan Erbakan hocayı kimse unutmayacaktır. O meydanı her gördüğümde merhum hocam aklımdan çıkmıyor. Onun büyük bir dava adamı olması aklımdan çıkmıyor. Erbakan’ı tam anlamıyla anlayan onun ne kadar büyük bir lider olduğunu görür. Türk insanın Erbakan gibi bir lideri olması büyük bir nimettir. Erbakan hoca şimdi yaşasaydı ve Mısır’daki Müslüman hareketlerini görseydi. İnanın çok sevinirdi. Bu hareketlerin başlamasında onun büyük payı vardır. Bunu kimse inkar edemez. Tüm İslam ülkelerinin dirilişinde önder Erbakan’dı. İnşallah Allah bizlere onun yolunda gitmeyi ve gerçekleştirmek istediklerini gerçekleştirmeyi nasip etsin. Bu programlarla sizler onu unutmadığınızı gösterdiniz. Ama sadece programlarla anmakla kalmayalım. Onun düşünce hayatını ve yaşayış şeklini de sürekli hatırlayalım” Konuşmalar sonrası SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak salondakileri ayağa davet ederek Milli Görüş yemini ettirdi. Yemin sonrası AGD Konya Şubesi Orta Öğretim Komisyonu ve Üniversite Komisyonu, AGD Bayanlar Komisyonu Kamalak’a çiçek takdim ettiler. Kamalak ta Dr. Eşref Abdülgaffar’ teşekkür plaketi takdim etti. SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa ise SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’a programa katıldığı için hediye takdim etti. Kamalak yaptığı kapanış konuşmasında, nice programlarda buluşma temennisinde bulundu. Program sonrası Kamalak salonda bulunanlara selamlaşarak, sohbet etti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.