Engelliler eğlendirdi

Engelliler eğlendirdi

Konya'da Engelliler Haftası ve Anneler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bir etkinlik de Fehmi Turan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nce gerçekleştirildi. Etkinlikte hünerlerini sergileyen engelli öğrenciler hem eğlendirdi hem de duygulandırdı

Fehmi Turan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelliler Haftası ve Anneler Günü vesilesiyle bir etkinlik düzenledi. Psikolojik Danışmanlık hizmeti de veren Fehmi Turan tarafındna 2014 yılında kurulan merkezin Selçuklu Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Programa çok sayıda engelli öğrenci ve velileri katıldı. Etkinlikte ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Mehteren Takımı sahne aldı. Engelli takımı performansıyla katılımcılardan büyük alkış aldı. Program Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Fehmi Turan'ın konuşmasıyla devam etti.

BİZİM İLK ÖĞRETMENLERİMİZ

Turan, "Etkinliğin amacı annelerin ve öğrencilerimizin bu özel gününü kutlamaktı. Özel çocuklarımız, değerli öğretmenlerimiz ile personelimizin emekleri ile bir şölen hazırladık. Annelerimiz Anneler Günü'nü ve çocuklarımızın özel gününü kutluyorum. İnancımıza göre cennet annelerin ayakları altındadır. Annelerimiz ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Anneler bizim ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir" dedi.

MODERN BİR MERKEZ KURDUK

Konuşmasında merkez hakkında da bilgi veren Turan, merkezin 2004 yılında Selçuklu'da inşa edildiğini, ilk olma özelliği taşıdığını, modern ve ferah bir ortamda öğrencilere hizmet sunduklarını söyledi. Turan, "Merkezi engellileri düşünerek inşa ettik. Sınıflarımız özel eğitim için tasarlanmış olup ferah alanlarda daha profesyonel bir eğitim sağlanmaktadır. Bahçemizde öğrencilerimiz için oyun parkı, dinlenme alanları, otopark ve yeşil alan mevcuttur" sözlerini kullandı. Konuşmanın ardından engelli öğrencilerin yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. Oyunlar sergileyen, şiirler okuyan öğrenciler hem eğlendirdi hem de duygulandırdı. Önceden hazırladıkları oyunları sahneleyen minik öğrenciler,   ayakta alkışlandı. Veliler ise, etkinlik için Fehmi Turan ve merkez personeline teşekkür etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.