Engellerini potada aşıyorlar

Engellerini potada aşıyorlar

Bedensel Engelliler 2. Basketbol Liginde mücadele eden Konya takımı, tüm engellerini basketbol sevdasıyla aşıyorlar.

Konya’nın yüz akı olmayı ve başarılar elde ederek tük şehri ve kendilerini mutla etmek isteyen basketbol takımı, tüm zorluklara ve engellerine rağmen spor yapmaktan, basketbol oynamaktan büyük haz duyuyorlar.

2005 yılında kurulan Engelliler Basketbol takımı, verdiği Play-Off mücadelelerinde bir önceki sene 4. ve geçen sene de 3. olarak 1. Lig’e çıkma şansını kaçırdı. Konya takımı önümüzdeki senelerde 1. Lig’e çıkarak Konya’yı alınlarının akı ile temsil etmenin gururunu yaşamanın hesaplarını yapıyor.

Tüm zorluklara rağmen mücadelesini devam ettiren ekip, engelleri olmasına rağmen bundan şikayetçi değiller. Başarılı olmak ve Konya’nın yüzünü ağartmak için çaba gösteren Konya takımının tek şikayeti ise Konya’nın kendilerine olan ilgisizliği. Her hangi bir maddi beklentilerinin olmadığını vurgulayan sporcular, Konya’dan istedikleri manevi desteği de bulamadıklarından yakınıyorlar.

Konu ile ilgili olarak gazetemizi ziyaret eden Konya Engeliler Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Mehmet Çakıcı ve Başkan Yardımcısı Ali Altunel, tek beklentilerinin manevi destek olduğunu söyledi. Kendileri için spor yapmanın kolay olmadığını ve normal bir takım gibi bir pota, bir basketbol topunun yeterli olmadığının altını çizen başkan Çakıcı; “Bizim yaptığımız spor branşı oldukça büyük zorluklar içeriyor. Öncelikle maliyeti en az 6-7 bin TL’yi bulan bir araca ihtiyacımız var. Biz 2005 yılında kurumlaş ve Konya için mücadele eden bir takımız. Maddi yönden Konya’dan her hangi bir beklentimiz yok. Şehrin güzide takımlarının maddi sıkıntılarla liglere veda ettiği bir dönemde bu beklenti içerisine girmemiz zaten doğru da değil. Konyaspor ve Üniversitespor örneğinde olduğu gibi sıkıntılar ön plana çıkmış ve bu takımlarımız mücadele ettiği liglere veda etmiştir. Bizim tek beklentimiz Konya’nın bize vereceği manevi destektir. Oynadığımız maçlarda yanımızda olurlar ve bize moral verirlerse biz büyük başarılar alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Yeni sezonda ise tek hedeflerinin Konya Takımını 1. Lig’e taşımak olduğunu ifade eden Çakıcı; “Her türlü zorluğa rağmen Konya sporu için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kazamaya hedeflediğimiz başarılar geldiği takdirde bu sadece bizim eğil Konya’nın da başarısı olacaktır. Bizler yaptığımız sporla Konya’nın onuru olmayı hedefliyoruz. Bunu da başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.