En ücra köşelere kadar tanıtacağım

En ücra köşelere kadar tanıtacağım

Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Hasan Hüseyin Öner: Konya'nın insanı iddialı olur. Bende iddialıyım. Oraya pes etmeye değil iş yapmaya geldim. Pentatlonu Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar tanıtacağım

RÖPORTAJ: RECEP ÇINAR

2 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen seçimler sonucunda Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı olan Hasan Hüseyin Öner, Merhaba Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Öner, başkan olma sürecinden ve yapacağı projelerden bahsetti. Öner, Modern Pentatlonu Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar tanıtacaklarını söyledi.

PENTATLONA KONYA'DA BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı olan Hasan Hüseyin Öner, Konya'da nisan ayında bir organizasyon düzenleyeceklerini belirtti. Öner, "23 Nisan öncesine denk getirerek müsabakaya bir isim koyacağız ve şehitlerimizin anısına güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Konya'da pentatlona başlangıç yapacağız" sözlerini kullandı

 

HAYATIM BAŞKANLIKLA TAÇLANDIRDIM

***Başkan olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

 

-4 yıl önce bu federasyonun yönetimine girdim. 4 yıl boyunca geçmiş başkanla birlikte çalıştık. 2 yılın ardından federasyon başkanının; başkanlığını kendi çıkarları için kullandığını gördüm. Birçok sporcu, antrenör ve hakemi cezalandırarak kendine bir dünya kurmuş. Bazı şeyleri tespit ettik ve ardından mücadele sürecine girdik. Bu mücadelenin sonucunda yapmış olduğu usülsüzlükler neticesinde cezalar aldı. Toplam 23 ay ceza verildi ve federasyondan uzaklaştırıldı. Seçim döneminde beni başkanlığa aday gösterdiler. Kulüpler, sporcular ve veliler bana ısrar ederek siz başkan olun dediler. Bende 40 küsür yıllık spor hayatımı taçlandırmak istedim. Gerçekleşen seçimlerde başkan oldum.

HUZUR ORTAMI SAĞLADIK

***Başkan olduktan sonra neler yaptınız ve yapacağınız projeler neler?

-Seçim sonrası ilk işimiz camiadaki kırgınlıkları gidermek oldu. Herkesi barıştırmak için çaba gösterdik ve bunu başardık. Huzur ortamı sağladık. Bir sistem oturmaya çalışıyorum herkese bir görev vererek. Yönetim kurulunda görev dağılımı yaptım. Ben sadece geriden bu insanları takip ediyorum. Yaptıkları iş doğru mu ya da yanlış mı diye. Sık sık beraber oluyoruz. Senelerin verdiği tecrübe ile onları yönlendirmeye çalışıyorum. Bu sistemi oturttuğumuz zaman bizden sonra gelecek insanlarda bu sistemi kullanır ve sistem arayışına girmez. Geçen ay Muğla'da inanılmaz bir yarış yaptık. İnsanların söylediğine göre Modern Pentatlon Federasyonu'nun düzenlediği en iyi yarış oldu. Muğla'nın il çalışanları bize büyük destekleri oldular.  Çok güzel bir yarışma yaptık. Milli takımımızı belirledik.Muğla Valisi 3 tane pentatlon kulübünün kurulmasını istedi. Bizde buna destek vereceğiz. Türkiye TOHM sistemi var. Bugüne kadar Modern Pentatlon bu sisteme dahil değilmiş. Bunun için gerekli çalışmaları yaptık. Genel Müdürlüğe güzel bir dosya sunduk.

EN DÜŞÜK BÜTÇE BİZDE

***Modern Pentatlon sporunu bizlere anlatabilir misiniz?

-Modern Pentatlon sporunda 5 branş var. Koşu, yüzme, atıcılık, ata binme ve eskrim var. Pentatlon sporu pahalı bir spor. Bir sporcunun bir aylık maliyeti 2 bin TL civarında. Pentatlon; maliyetli ve zevkli bir spor. Pentatlon sporu olimpik bir spor. Her branşın bir federasyonu var bizde ise 5 branş bir arada bir federasyon var. Ama ne yazık ki en düşük bütçe bizde. Bu konuları üst kuruluşlara ilettik.Sporu anlatıyoruz. Gerekli destek verildiği taktirde 2020 olimpiyatlarına kota olan 2 erkek 2 bayanla kesin katılabiliriz diyoruz. Bunu yaparkende önemli bir destek olması lazım. Velilerin yükünü sırtından almamız lazım. Tesis olması lazım. Bu nedenle TOHM'u çok önemsiyoruz. Kabul edilirse eğer ata binme hariç orada 4 branşı gerçekleştireceğiz. Ankara'da çocuklarımız olimpiyatlara hazırlayacağız. Pentatlon sporu ağır bir spor. Hocalarımız çocuklarımızı bilinçlendirerek spor yaptıracak. Sponsorluk çalışmalarımız devam ediyor. Sadettin Saran ile görüştük. Bize medyada büyük destek verecek. Beşiktaş kulübüne gittik. Ankara'da bir pentatlon kulübü kurma fikrini söyledik. Sıcak baktılar.

 

***Türkiye'de kaç tane pentatlon kulübü var?

-Şu anda faal olup genel kurula katılan 36 kulübümüz var. Türkiye'nin sadece 11 yerinde yapılan ve merkezi Ankara olan bir spor. Gelmemizle birlikte doğru temsilciler seçerek Türkiye'de kulüpler kurulmaya başlandı. İlk yılımızda hedefimiz bu rakamı 80'e taşıyıp ikinci sene 150'ye taşımayı düşünüyoruz. Sporcu sayımızda bir belirsizlik var. Gerçekte pentatlon yapan sporcularımızı diğer federasyonlar ezmişler. Bunun için çalışmaları başlattım. Artık kimse bizim sporcumuzu ezemeyecek. Herkes kendi dalında yarışacak.Modern pentatlonu Türkiye’nin en ücra köşesine kadar tanıtmak istiyoruz. Bugüne kadar 11 ilde yapılıyordu, bu sayıyı da artırmak istiyoruz.

KONYA İNSANI İDDİALI OLUR

***Bir Konyalı olarak pentatlon konusunda Konya'da çalışma yapacak mısınız?

-Nisan ayında Konya'da bir müsabakamız olacak. İl Müdürümüz Ömer Ersöz ile görüştüm havuzda bazı sıkıntıların olduğunu söyledi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir görüşmemiz olacak. 23 Nisan öncesine denk getirerek müsabakaya bir isim koyacağız ve şehitlerimizin anısına güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Konya'da pentatlona başlangıç yapacağız. Konya'da pentatlon üzerine faaliyet gösteren Sistem Koleji'nin bir kulübü var. Cevdet İşbitiric ile görüştük. Onlarda kulüp kurmaya sıcak baktılar ve kulüp kuracaklar. Nesibe Aydın Okulları ile görüştük. Onlarda pentatlon kulübü kuracaklar. Konyalı olduğum için Konya'da en 4-5 kulübün olmasını istiyorum. Çumra'da bir yüzme havuzu yapılıyor. Bittiği zaman temaslarımızı sürdüreceğiz. Orada da bir pentatlon kulübü kurabiliriz. Kulüplerimize malzeme ve lojistik destek vereceğiz. Eğitim konusunda destek olacağız. Konya'da modern pentatlon dalında eğitim veren bir antrenör yok. Antrenör bulup getireceğiz. Bazı illerde kulüpler var, antrenör yok. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya'nın insanı iddialı olur. Bende iddialıyım. Oraya pes etmeye değil iş yapmaya geldim. İyi yolda ilerliyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.