En az 2 yabancı dil öğrenin

En az 2 yabancı dil öğrenin

Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen, İLHAM seminerlerinin dördüncüsünde konuşan Selçuk Öztürk, üniversite öğrencilerine iş dünyasını anlattı

 Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz yaptı. Konuşmasına seminere katılan üniversite öğrencilerine, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve davetlerini kırmayan Selçuk Öztürk’e teşekkür ederek başlayan Öksüz, İlim Ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) kapsamında üniversite, lise ve ortaokullar için eğitimler düzenlendiğini, bu eğitimlerde 1000 civarında öğrencinin bizzat iştirak ettiğini ifade etti. Bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini ve önümüzdeki yıllarda daha çok gence ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Öksüz, üniversite öğrencilerine yönelik İLHAM seminerlerinin de devam edeceğini belirtti.

YABANCI DİLDEN TAVİZ VERMEYİN

Öksüz’ün ardından kürsüye gelen KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Gençlik Merkezimize ismi verilen Talha Bayrakçı kardeşimiz, şehit olduğuna inandığımız bir kardeşimizdir” diyerek sözlerine başladı ve ülke ekonomisini değerlendirdi. Dünya ekonomisine kıyasla Türk ekonomisinin her türlü olumsuzluğa rağmen iyi gittiğini belirten Öztürk, Konya için, “Konya, Türkiye ortalamasının üzerinde gelişim gösteren bir şehirdir. Bu gelişim de muhakkak artarak devam edecektir. Bu yüzden okullarınız bitince Konya’yı tercih edebilirsiniz” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, ülkemizin her gence, her kişiye açık bir ülke olduğunu belirten Selçuk Öztürk, “Sizler hedeflerinizi yüksek tutun ve bunun için de çok çalışın. Allah’ın izniyle her yere gelebilirsiniz. Yarın nerede olacağınız hiç belli olmaz” diyerek ülkemizin bu anlamda demokratik bir ülke olduğunu belirtti. Gençlere özgüven konusunda telkinlerde bulunan Öztürk: “Bilmemek bir eksiklik değildir. Bilmiyorum ama öğrenebilirim, diyerek yola çıkmak gerekir. Bilmemenin eksikliğini hissedenler, kendilerini tamamlamaya en yakın kimselerdir” dedi. Yabancı dil konusunda kesinlikle taviz vermemek gerektiğini belirten Öztürk, küreselleşen dünyadan yabancı dil olmadan başarıya kavuşmanın mümkün olmadığını, dolayısıyla henüz öğrencilik yıllarında iken en az bir hatta iki yabancı dilin iyi seviyede öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

TEORİK BİLGİ PRATİKLE TAÇLANDIRILMALI

Öztürk, iş dünyasının üniversite öğrencilerinden beklentilerini anlattığı konuşmasında, öğrencilerin teorik bilgiyi pratiğe aktarmalarının önemine dikkat çekerek, ideal ve hedeflerin büyük tutulmasının önemli olduğunun altını çizdi. Bunu sağlamanın kişisel özgüvene sağlayacağı katkıya da dikkat çeken Öztürk, böylelikle başarının sürdürülebilir kılınabileceğini vurguladı. Türkiye’yi aydınlık yarınların beklediğini ifade eden Öztürk, katılımcı gençlere yarının Türkiye’si ve dünyasında hem ekonomik hem de sosyal yaşam açısından hakkaniyetli ve adil bir paylaşım için çalışmalarını ve kendilerini şimdiden yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Seminerin son kısmında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, seminere katılan öğrencilere ve bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.