‘Emir eri olmadığımıziçin görevden alındık’

‘Emir eri olmadığımıziçin görevden alındık’

CHPde İl Başkanlığına Orçun Güney Çalıkın atanmasının ardından görevden alınan Selçuklu ve Meram İlçe yönetim kurulları feshedildi.

Görevden alınan Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Bedel ve Meram İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Utçu, kararın ‘antidemokratik’ olduğunu belirterek tepki gösterdi. İki ilçe başkanı yaptıkları ortak açıklamada, demokrasilerin temelinin seçim olduğunu hatırlatarak, “Seçimle göreve gelen kişiler, seçimle gitmelidir. Partimizin kongre sürecinin başladığı bugünlerde görevden alınmamız oldukça düşündürücüdür” dedi. Bedel ve Utçu, şunları söyledi: “Konya’da hiç yaşamamış, bu şehri tanımayan, insanlarını tanımayan, atama ile gelen il başkanı ve il sekreterinin başında olduğu il yönetim kurulunun üyelerinin üçte ikisi, partimize görevlendirme ile beraber yeni kaydedilmiş üyelerdir. Politik geçmişimizde yanlış da olsa Konya’da yaşamayan insanlar gelip milletvekili adayı olmuşlardır, ancak dışarıdan memur atar gibi Konya’ya il başkanı ve il sekreteri tayin edilmesinin örneği yoktur.”
CHP’nin demokrasi ile büyüyebileceğini kaydeden ilçe başkanları, ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışı yerine büyük olsun hepimizin olsun’ anlayışını yerleştirme gerekliliğine dikkat çekti. Ahmet Bedel ve Hasan Hüseyin Utçu, “Bunun yolu kongreye yönelik hesaplarla ilçe yönetimlerini görevden almak, partili olmayan insanları üye yapmak ve asker yönetimler oluşturmak değildir” dedi. CHP’nin Konya’da gerekli potansiyele sahip olduğunu kaydeden Bedel ve Utçu, tüm partilileri kucaklayan, demokratik ve ortak aklın ürünü olan ilkeli siyasete ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bedel ve Utçu, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Görevden alınan bizler ne geçmiş il yönetim kurulunun, ne de yeni atanan il yönetim kurulunun emir askeri olmadık ve bu yüzden görevden alındık. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de sadece CHP ilkelerinin ve kendi özgür irademizin esiri olacağız. Bizleri haksız ve ağır ithamlarla görevden alan il yönetim kurulunu kınıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum