El Kaide Operasyonunda Tutuklu 6 Kişi Daha Serbest Bırakıldı

El Kaide Operasyonunda Tutuklu 6 Kişi Daha Serbest Bırakıldı

Van merkezli 6 ilde yapılan ‘El Kaide’ operasyonu kapsamında 14 Ocak’ta tutuklananların ‘Ebu Hanzala’ rumuzlu 'akıl hocası' Halis Bayancuk ile birlikte 6 kişi serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına...

Van merkezli 6 ilde yapılan ‘El Kaide’ operasyonu kapsamında 14 Ocak’ta tutuklananların ‘Ebu Hanzala’ rumuzlu 'akıl hocası' Halis Bayancuk ile birlikte 6 kişi serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar veren mahkeme buna gerekçe olarak, soruşturmada iddianamenin halen hazırlanmamış olmasını gösterdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van, Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri’de, El Kaide örgütüne yönelik 14 Ocak’ta düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. Savcılıkta ifadeleri alınan 25 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 12'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu 13 sanıktan 6 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Geçen 6 Ağustos'ta Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bu 6 sanıktan 2'si tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Cezaevi'nde bulunan 'Ebu Hanzala' kod adlı Salih Bayancuk'un da aralarında bulunduğu haklarında iddianame hazırlanmayan 7 tutukludan 6'sı da geçen perşembe günü Van Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla tahliye edildi. El Kaide terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda tutuklanan 6 kişinin, Adli Kontrol hükümlerinin uygulanarak tahliyelerine karar veren mahkeme, gerekçe olarak da delil durumu ve halen iddianamenin hazırlanmamış olmasını gözönünde bulundurduğu belirtildi. Operasyon kapsamında 5 tutuklu kaldı.

Söz konusu operasyonda Suriye’deki El Kaide güçlerine yardım suçlamasıyla İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Kilis’teki deposuna da baskın düzenlenmiş, operasyonu yürüten polisler, savcı ve talimatın altında imzası olan hakimin görev yeri değiştirilmişti.

.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.