Ekşisu Mesire Alanı Yenileniyor

Ekşisu Mesire Alanı Yenileniyor

Erzincan Belediyesi, şehrin en önemli mesire alanlarından birisi olan Ekşisu’da yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. 2015 yılında vatandaşlara daha prestijli bir mesire alanı kazandırmayı amaçlayan belediye, mesire alanında hummalı...

Erzincan Belediyesi, şehrin en önemli mesire alanlarından birisi olan Ekşisu’da yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. 2015 yılında vatandaşlara daha prestijli bir mesire alanı kazandırmayı amaçlayan belediye, mesire alanında hummalı çalışma başlattı.

Ekşisu mesire alanında iki ayrı projenin yürütüldüğünü ve her iki projenin 2015 yılında tamamlanarak Ekşisu mesire alanının çok prestijli bir mesire alanı olacağına dikkat çekildi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Ekşisu mesire alanı bölgesinde iki adet proje yürütülüyor. Bu projelerden bir tanesi Süt Otu Projesi geçen yıllarda başlayan ve yarım kalmış proje. Diğeri de yıllardan belli hemşehrilerimizin kullandığı Ekşisu mıntıkası. Bu bölgede yaklaşık 2 aydır çalışma yapıyoruz. Henüz tam neticelendiremedik inşallah bahar ayları itibariyle yeni sezonda vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Ekşisu Mesire alanında yıllardan beri geleneksel olarak kendi haline bırakılmış alanlarda ise radikal kararlar aldık. 30 yıldır boşaltılmayan su göletlerini boşalttık ve gölet içerisinde bulunan balçıkları, çamuru alıyoruz, onun üzerine yeni bir malzeme çekiyoruz ve çakıl taşları dizeceğiz oradaki yosunu engelleyeceğiz ve güzel bir görüntü ortaya çıkaracağız. Ayrıca; bu havuzlar üzerine çok ciddi şekilde ışık ve su dansını vatandaşlara sunacağız. Bununla ilgilide çalışma yapılıyor. Gelecek sezon hemşehrilerimize sunacağız. Bir projemiz daha var bu alanda. Eskiden Erzincan’da taksinin olmadığı dönemlerde ulaşım faytonla yapılıyordu. Bunu nostaljik olarak biz Ekşisu mesire alanında hayata geçireceğiz. Gelen misafirler, gelen Erzincanlılar burada fayton keyfini de yaşayacak. Ekşisu alanında gezinti yapabilecekler. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.