Ekinler talan oldu

Ekinler talan oldu

Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi’nde geçimini çiftçilik yaparak sağlamaya çalışan vatandaşlar koyun sürülerinin ekinlerine salınması nedeniyle ekinlerin talan olduğunu ve yetkililerin buna önlem almamasına isyan etti

Geçtiğimiz günlerde Tatlıcak Mahallesi’nde çiftçiler ile ekinlere hayvan salan çobanlar arasında çıkan tartışmada kan aktı. Çiftçiler, bölgede yaylım yasağının olduğunu fakat sürü sahiplerinin kendilerini tehdit etmeleri nedeniyle tarlalarına giremeyecek hale geldiğini söylüyor. Çiftçi Malları Koruma Derneği’nin kestiği 100-200 TL’lik cezaların göstermelik olduğunu ve caydırıcı özelliğinin bulunmadığını ifade eden çiftçiler, “Koyun sürüleri ekinlerimize sürülerek ciddi zararlar verilmektedir. Koyuncular kalabalık bir sülale oldukları için mafya gibi davranıyorlar. Ekin içinden koyunu çıkarın dediğimiz zaman bizlere saldırıyorlar. Burada birçok çiftçi dayak yedi. Bölgedeki çiftçilerin hepsi mağdur vaziyettedir” şeklinde konuştu.

KORUMA GÖREVİNİ YAPMIYOR

Tatlıcak bölgesinde ekin eken Osman Pınar isimli çiftçi koşun sürülerinden muzdarip olduklarını belirterek, “Ekinlerimizi, yoncamızı, pancarımızı yayıyorlar. Burada bizim can ve mal güvenliğimiz kalmadı. Geçen günlerde benim oğlumun başını yardılar, 8 dikiş atıldı. Adli görevliler de bir şey yapamıyor. Burada bize yıldırma politikası uyguluyorlar. Koyuncular, ‘arkamızda örgüt var’ diyor. Biz burada sahipsiziz. Devlet bizim arkamızda durmuyor. Koruma Derneği görevini yapmıyor, polis ‘bizim görevimiz değil’ diyor. Biz mağduruz. BİMER dahil olmak üzere her yere yazdık sonuç alamadık. Kendi arsamızda ekin ekemiyoruz. Emeğimiz boşa gidiyor. Sürüler kapalı besiye alınması lazım” şeklinde konuştu. Haydar Çetinkaya isimli çiftçi de ekinlerine zarar verildiğini iade ederek, şöyle konuştu: “adamlar tapuluymuş, meraymış dinlemiyor. Ot yok diye bizim ekinlerimizi yayıyorlar. Tarlanın başına varamıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Polise söylüyoruz, fotoğraf çekip gidiyor.”

YETKİLİLER YARDIMCI OLSUN

 Murat Kuloğlu isimli çiftçi de tapulu tarlalarının tehdit altında olduğunu belirterek, “Can ve mal güvenliğimiz yok. Zaten iklim şartlarından dolayı ekinlerimiz kötü durumda bide koyunları salıyorlar, ekinlerimiz perişan oluyor. Ya bu işi bırakacağız, ya burayı terk edeceği. Valiliğe, yetkililere sesleniyoruz. Yardımcı olsunlar. Burada hayvan yayılması yasaklansın” diye konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum