‘Ek ödemeler emekli maaşına yansıtılmalı’

‘Ek ödemeler emekli maaşına yansıtılmalı’

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi İsmail Çelik, ek göstergenin emekli memur maaşları belirlenirken önemli olduğunu belirterek, birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesini istedi.

Konya Vergi Dairesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi İsmail Çelik, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Konya İl Başkanları ve sendika üyeleri katıldı.

İlave ek ödeme emekli maaşlarına hemen yansıtılmasını isteyen Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi İsmail Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi 2023 yılı temmuz ayında yalnızca çalışan kamu görevlilerine ödenmeye başlanan 8 bin 77 TL tutarındaki ilave ek ödeme, ocak ayındaki artışlarla birlikte 12 bin 54 TL’ye yükselmiş ancak bu ödemenin emekli maaşlarına sayılmaması nedeniyle çalışma yaşamı ile emeklilik arasındaki bağ tamamen kopmuş, emekli maaşlarının ödenen prim ve kadro ile olan ilişkisi kesilmiştir. Memur emeklilerine çalışırken aldıkları maaşın yüzde 45’i kadar emekli maaş bağlanmaktadır. İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması bu oranı daha da düşürmüştür. İlave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır.”

YARDIMCI HİZMETLER SINIFININ DURUMU DÜZELTİLMELİ

Birinci dereye gelen tüm memurların ek göstergelerin 3600’e yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin dolayında yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulunduğunu hatırlattı. Çelik, “Bu çalışanlarımızın büyük çoğunluğu yüksekokul mezunudur ve pek çoğu kurumlarında memurlarla aynı görevi yürütmektedir. Bu çalışanlarımız da kamu görevlisi olduğu halde, bir türlü açılmayan görevde yükselme sınavları nedeniyle eğitim durumlarına uygun kadrolara yükselme imkânı bulamamaktadır. Yardımcı hizmetlilerimizin yer değiştirme hakkı da kısıtlıdır. Kamu bütçesine yük teşkil etmeyecek olan bu talebimizin hayata geçirilmesi ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınması yüzbinlerce vatandaşımızın yüzünü güldürecek, kamuda kariyer ilkesinin hayat bulmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum