Ehliyette yeni dönem

Ehliyette yeni dönem

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet alımında büyük bir değişikliğe gidilecek. Şu anda 9 olan ehliyet cinsi, 17'e çıkartılacak. Otomatik vites için ayrı ehliyet gerekecek

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün, ehliyette yeni bir döneme girileceği mesajını vermişti. MEB'in yaptığı açıklamaya göre, 9 olan ehliyet sınıfı, 17'ye çıkartılacak. Ehliyet cinsleri, A1, A2, A, B1, B, BE şeklinde kendi içinde de sınıflandırılacak. Sadece otomatik vites araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere K sınıfı ehliyet verilecek. Yapılacak düzenleme ile birlikte artık ehliyetler ömür boyu kullanılamayacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Geçerlilik süresi dolan ehliyetler, sağlık raporunun ardından tekrar yenilenebilecek. Düzenlemede en çok dikkat çeken değişiklerden birisi de, stajyer ehliyet uygulaması. İlk defa ehliyet alanlar stajyer ehliyete sahip olacak. Stajyer ehliyetin süresi 1 yıl. 1 yıl içerisinde herhangi bir trafik ihlali yapan kişinin, stajyer ehliyeti iptal olacak ve 1 yıl sonra tekrar sınavlara girebilecek. Yapılan uygulamanın olumlu bir geri dönüş sağlayacağını dile getiren Zirve Sürücü Kursu sahibi Teyfik Dündar, "Uygulama Avrupa standartlarının üstündedir" dedi.

TRAFİKTE KÜLTÜRÜMÜZ GELİŞMEMİŞ

Türkiye'deki kazaların bir çok Avrupa ülkelerindeki kaza sayısının çok üstünde olduğunu ifade eden Dündar, "Türkiye'de meydana gelen kaza sayısı, bir çok Avrupa ülkesinin üstündedir. Bunun sebebi ise tamamen trafik kültürüne dayanır. Ülkemizde maalesef trafik kültürü tam oturamadı. Kural değişikliği ile geçici çözüm getirilebilir. Burada iş sürücülerde bitiyor. Trafikteki diğer araçlara ve yayalara saygı ile bu kazaların sayısını azaltabiliriz" diye konuştu. Otomatik vites araçların, manuel vites araçlarla kullanım açısından büyük farklar olduğunu kaydeden Dündar, "Otomatik araç için, kamyon için, ayrı bir ehliyet yoktu. Ancak düzenleme ile birlikte kullanım için ayrı bir ehliyet istenecek. Mesela motosikletlerin, büyüğü, küçüğü ve sürat motorları var. Bir de elektrikli motorlar çıktı piyasaya. İşte bunların hepsine ayrı ehliyet getiriliyor. Burada ehliyet alan bazı arkadaşlarımız Avrupa'da sıkıntı çekebiliyor" şeklinde konuştu.

DÜZENLEME TRAFİK KAZALARINI AZALTACAK

Dündar, düzenlemenin trafik kazalarında bir düşüşü sağlayacağını belirterek, "Düzenleme gayet olumlu bir adım. Ben bu sektörde olduğum için söylüyorum, düzenleme ile birlikte trafik kazalarında düşüş görülecektir. Ehliyetimizin uluslararası nitelikte olabilmesi için bu düzenlemeye ihtiyaç var. Bu ayrıma gidilmesinin yegane sebebi de, trafik kazalarındaki artış diyebiliriz. Geçtiğimiz gün Isparta'da meydana gelen, 18 kişinin hayatını yitirdiği kaza hepimizi üzdü. İşte bu tür büyük kazaları önleyecektir, bu düzenleme" ifadelerini kullandı. Yolcu taşıyan sürücülerin daha sıkı denetimlerden geçmesi gerektiğinin altını çizen Dündar, "Otobüs ile kamyon arasında büyük bir fark var. Otobüs kullanacak sürücülerin çok daha sıkı denetimlerden geçmesi gerekiyor. Kamyona baktığımız zaman, iki kişi ile yük taşıyor. Ancak otobüsler 25-30 kişi taşıyor. İnsan taşıma çok daha önemli sorumlulukları beraberinde getiriyor. O bakımdan ehliyet sınıfların ayırmasında fayda var. MEB ile olan görüşmelerimiz sonucunda böyle bir düzenlemenin gerekli olduğu kanaatine varıldı. Bu düzenlemenin de yakın bir zamanda yürürlüğe gireceğini düşünüyorum" dedi.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI GELİYOR

Stajyer uygulamanın da önemine dikkat çeken Dündar, şöyle konuştu: "Yeni yönetmelikte bunların dışında stajyer ehliyet uygulamasını de getiriyor. Stajyer ehliyet uygulaması ilk defa uygulanacak. Ehliyet almayı hak eden birisi, bir yıl stajyer konumunda oluyor. Stajyer ehliyet alan birisi araç kullanırken mutlaka yanında birisi olacak diye yanlış bir algı oluşmasın. Tek başına rahatlıkla kullanılabilir. Ancak 12 tane maddesi var. Stajyer ehliyet sahibi olan kişilerin bu maddeleri iyi bilmesi ve uyması gerekiyor. Stajyer ehliyet sahibi öncelikle, bir defa bile kırmızı ışıkta geçmemesi gerekiyor. Yanlış park etmemiş olacak. Alkollü araç kullanmayacak. Ceza puanı olmaması gerekiyor. Direksiyonda cep telefonu kullanmaması lazım. Yaya geçitlerinde ve raylı sisteme ayrılmış yollarda araç kullanmaması gerekiyor. Geçitlerde beklemeden geçen. Direksiyonda sigara kullanmayacak. Bu tür toplam 12 madde bulunmakta. Bunlardan bir tanesine bile uymamazlık ederse stajyer ehliyeti elinden alınır ve bir yıl sonra sınavlara girebilir."

EHLİYETLER SAĞLIK RAPORUYLA YENİLENECEK

Ehliyetlerin cinslerine göre 5 ve 10 yılda bir yenileneceğini söyleyen Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ehliyet yenileme de bizlere ilk defa uygulanacak. Yenilemenin para yükü olarak görülmemesi lazım. 60-70 yaşına gelmiş insanlar var. Bu insanlarımızı hor görme anlamında söylemiyorum ama, yaşları ilerledikçe bazı yetilerini kaybediyorlar. Dolayısıyla bu tür, yaşlı insanlarımızın trafiğe çıkması başlı başına bir tehlike arz ediyor. Bakıyoruz adamın kulağı az duyuyor ama trafiğe çıkmış. Bu insanlar tam bir trafik canavarı. Düzenleme ile birlikte, sağlık kontrolünden geçtikten sonra ehliyet alabilecekler. Ömür boyu ehliyet artık sona erecek."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.