‘Eğitimdeki sorunlar artarak sürüyor’

‘Eğitimdeki sorunlar artarak sürüyor’

2023-2024 eğitim-öğretim dönemini değerlendiren Eğitim İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, sorunların arttığını dile getirdi.

Ertuğrul bir eğitim ve öğretim döneminin daha çözülmeyen sorunlarla dolu bir yıl olarak geçtiğini ifade ederek, “Bu dönemde yaşanılan hiçbir soruna çözüm getirmeyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yine bu yılda sınıfta kalmıştır. Yeni müfredat, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK), eğitim emekçilerine uygulanan şiddet, taşımalı eğitim, bu sorunlar yumağının başında gelmektedir. Yeni ÖMK Yasası, öğretmeni kısıtlayan ve alanını daraltan bir yasa tasarısıdır. Eğitim emekçisine danışılmadan hazırlanan bu ÖMK yasa tasarısını kabul etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla açıklanan eğitim taslağı bu işin bileşenlerine danışılmadan hazırlanmış, yetersiz ve iyi niyet taşımamaktadır. Taslakta yer alan ortak metin ve ders programlarının içeriklerinde bilime, özgür düşünmeye, sorgulamaya, cumhuriyet rejimine çağdaş ve laik eğitim sistemine aykırı temel ifadeler ve tanımlamalar olduğu görülmüştür. Her şeyden önce T.C. Anayasası’na ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun temel ilkelerine birçok açıdan aykırılık ve uyumsuzluk gösteren eğitim programı taslağının kabul edilmesi mümkün değildir” görüşünü savundu.

TAŞIMALI EĞİTİM PROBLEM

Gençlerin geleceğe dair umutlarının tükendiğini dile getiren Ertuğrul, “Bütün zorluklara rağmen, okul ve KPSS cenderesinden geçen gençlerimiz mülakat denen haksız bir uygulamayla karşılaşmaktadır. Umutların asıl söndüğü yer bu garabet mülakatlardır. Yıllardır devam eden öğretmen şiddetine asla caydırıcı bir çözüm bulunmamış olması, olayların artarak devam etmesine neden olmakta ve öğretmenler can güvenliğinin olmadığı şartlar altında öğrenci yetiştirmeye çalışmaktadır. Taşımalı eğitim sorunu sürmektedir. MEB taşıma şirketlerin eline düşmüş ve onların insafına kalmıştır. Çocuklarımıza sahip çıkılarak sağlıklı öğlen yemekleri verilmelidir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.