'Eğitim Binalarını Değil Öğrencilerin Hayallerini Yaktılar'

'Eğitim Binalarını Değil Öğrencilerin Hayallerini Yaktılar'

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, IŞİD’in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşları, ilçede bulunan 10 okul, bir özel kolej, 1 özel dershane ve yurt binasına saldırarak kullanılmaz hale getirdi. Göstericilerin, yakarak kullanılamaz...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, IŞİD’in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşları, ilçede bulunan 10 okul, bir özel kolej, 1 özel dershane ve yurt binasına saldırarak kullanılmaz hale getirdi. Göstericilerin, yakarak kullanılamaz hale getirdiği eğitim gönüllüleri ve hayırsever vatandaşların katkıları ile açılan özel kolej, dershane ve yurt binalarında yaklaşık 600 bin TL zarar meydana geldi. Vatandaşlar, göstericilerin eğitim binalarını değil öğrencilerin hayallerini yaktığını söyledi.

3 gündür Nusaybin ilçesinde devam eden gösterilerde PKK yandaşlarının özellikle eğitim binalarını yakmasına tepki gösterdi. Nusaybin halkının ve hayırsever vatandaşların katkıları ile kurulan özel okulların ve dershanelerin ilçedeki birçok gence üniversite kapısını açtığını da dile getiren vatandaşlar, "Dershanelerin ilçede eğitim ve öğretim alanında bölge halkına büyük katkısı oldu. Geçen yıl yapılan YGS sınavında ilçede 170 öğrenci üniversite kazandı. Bu yıl yapılan YGS sınavında ise büyük bir başarı göstererek 208 öğrenci üniversiteye yerleşme başarısı sağladı." dedi.

İsmini açıklamak istemeyen H.T. adlı vatandaş, eğitim yuvalarına yapılan saldırılara tepki gösterdi. H.T., "Bu tür olaylar ilçe halkını cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Halkın maddi manevi desteği ile açılan özel okullar ve dershaneler Nusaybin halkına büyük yarar sağlamıştır. Çocuklarımıza üniversite kapısını açtı. Çocuklarımıza ahlakı, sevgiyi, barışı öğretti. Yakılan okullar, dershaneler değil çocuklarımızın hayalleridir. Bu eğitim kurumlarına yapılan saldırıları kınıyoruz." diye konuştu.

Dershane yetkilileri de göstericilerin aslında dershaneleri, okulları değil kendi çocuklarının, kardeşlerinin, akrabalarının, Nusaybinli çocukların hayallerini yaktığını belirtti. Dershane yetkilileri, "Nusaybin ilçesinde yüzlerce öğrenci bir süre ve eğitim ve öğretimden yoksun kalacak. Bu da Nusaybin halkına büyük zarar verecek. Bölgede birçok okul ve özel dershanelere saldırılar düzenlendi. Olaylara polisin ve itfaiyenin geç müdahale etmesinden dolayı eğitim yuvaları maddi manevi zarar gördü. Devletin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir." şeklinde tepkilerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.