Egeli İhracatçılar, Gelinlik - Abiye Sektörü İçin Yol Haritası Hazırlıyor

Egeli İhracatçılar, Gelinlik - Abiye Sektörü İçin Yol Haritası Hazırlıyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 6 aydır devam eden IZY-WED çalışması kapsamında İzmir’de gelinlik ve abiye sektörü paydaşlarının rekabet güçlerini artırmaları için kamu-üniversite-özel sektör işbirliği ile destek sağlıyor.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 6 aydır devam eden IZY-WED çalışması kapsamında İzmir’de gelinlik ve abiye sektörü paydaşlarının rekabet güçlerini artırmaları için kamu-üniversite-özel sektör işbirliği ile destek sağlıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHGKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmir’in üretim ve ticarette lider olduğu gelinlik ve abiye sektörünün çok önemli bir değer olduğunu belirterek, “Böyle bir değerin farklı şehirlere kaymasının önüne geçmek ve sektörün temel sıkıntılarının tespiti, sektör trendlerinin takibi, değişim ve dönüşüm ile sektör paydaşlarının rekabetçiliğini daha da geliştirmek istiyoruz. Bugüne kadar öncelikle birebir firma ziyaretleri gerçekleştirerek sektörün nabzını tutmaya çalıştık. Sonrasında gerçekleştirdiğimiz toplantılarda sektör paydaşlarını bir araya getirerek sektörün sorunları ile bu sorunların çözümüne yönelik öneri ve aktiviteleri belirledik. Eylül ayına kadar sürecek bu çalışmayla birlikte sektörün ihracatını destekleyecek ve rekabetçiliğini artıracak yol haritasını tamamlamayı öngörüyoruz.” dedi.

İzmir’de yerleşik birçok firma ve kurum temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen gelinlik ve abiye sektör toplantısına katılan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi Nedim Örün de, şunları kaydetti: “Geleceğin trendlerini yakalamamız halinde, Avrupa’daki gelinlik modasını belirleyen bir merkez olabilmemiz, hali hazırda sahip olduğumuz altyapı ile çok kolaylaşacaktır. Yeter ki kaynaklarımızı verimli şekilde kullanalım, sivil toplum örgütlerimiz gelinlik, trend seminerleri düzenleyerek sektörü bilgilendirsin, bu sayede mağazalaşmanın üzerine daha fazla ağırlık vererek firmalar kendi koleksiyonlarını hazırlayabilsin.” Sektörün önde gelen temsilcilerinden Hocazade Tekstil Ürünleri’nin sahibi Seda Gevenci ise sektöre hizmet entegrasyonunun getirilerine dikkat çekti. Gelinliğin tasarımla sınırlandırılmaması gerektiğini vurgulayan Gevenci, “Zorlu rekabet koşullarında bizler düğün tasarımına yönelerek, diğer bir deyişle gelinlik üretimine hizmetler ekleyerek evlilik pazarından aldığımız payı artırabiliriz.” dedi.

Sektörün rekabet gücünün artırılması için akademik yaklaşımı katılımcılarla paylaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Şölen Kipöz, tasarım ve güncel moda trendlerinin takibinin, trend öngörüsünün önemi ile mağaza kimliğinin perakendeciliğe olumlu etkileri hakkında bilgilendirme yaparken, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, mağazacılık için insan kaynağı gelişimine değinerek Türkiye gelinlik pazarına yeni giren ve gördüğü yoğun ilgiye bağlı olarak pazar payını hızlıca yüzde 25’e kadar artırmayı planlayan ABD’li bir iyi uygulama örneğini dinleyicilere aktardı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.