‘Düşmanların arzularına hizmet ediliyor’

‘Düşmanların arzularına hizmet ediliyor’

MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, 14 Ekim 2009 tarihinde yerel bir televizyon kanalında yapılan programda bir konuşmacının açılımlarla ilgili olarak MHPyi hedef aldığını belirterek, ithamları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Açılımlarla ilgili olarak değerlendirme yapan Ali Yücel, AKP’nin bu politikalar sonucunda milletten destek kaybetmeye başladığını belirtti. Yücel, “Ermenistan ile yapılan görüşmeler ve imzalanan protokol, daha önceden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Yüce Türk Milletimizden habersiz gerçekleştirilmiştir. İsviçre’de yapılan imza töreni ise malumun ilanında başka bir şey değildir. AKP hükümeti adeta yangından mal kaçırmanın telaşı içersindedir” dedi.

Ali Yücel değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakan Azerbaycan Parlamentosu’nda yaptığı açıklamada: “Karabağ sorunu çözülmeden kesinlikle sınır kapıları açılmayacak” demişti. Ancak İsviçre’de imzalanan protokolde ise Karabağ ile ilgili herhangi bir ön şart olmamasına karşın, iki ay sonra sınırların karşılıklı açılmasını öngören protokolün imzalanması, Türk Milletine ve dost ve kardeş Azerbaycan’a karşı açık ve net bir samimiyetsizlik örneğidir. Burada konumuzla ilgili olarak Ebu Müslim Horasani’nin; ‘Onlar zararlarından emin oldukları için dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırdıkları dost düşman oldu’ sözünü hatırlatmak isterim. Burada Hazreti Ali (R.A.)’nin bir sözünü de, gaflet uykusundakilerin kulağına küpe olsun diye ifade etmek istiyorum. Hz. Ali diyor ki: ‘Dostların kalbini kırmakla düşmanların arzularına hizmet etmiş olursun.’ Dostunu düşmanını tanıyamamak denilen atasözü, ne kadar da bu hikmetli sözde anlamını bulmaktadır. Acaba bütün bunlar dost ve kardeş Azerbaycan halkının incinmesine ve bizlerden uzaklaşmalarına değer mi?”
Azerbaycan Türklerinin soyu, dini, dili bir öz kardeşlerimiz olduğunu vurgulayan Ali Yücel, “İnsanın kardeşlerini üzecek davranışlardan sakınması da kardeşliğin bir gereğidir” diyerek sözlerini tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.