Dünya Hoşgörü Günü'nde Mekadim'den Aşure İkramı

Dünya Hoşgörü Günü'nde Mekadim'den Aşure İkramı

Mersin'de Dünya Hoşgörü Günü nedeniyle MEKADİM tarafından düzenlenen etkinlikte aşure dağıtıldı. Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Henry Leylek, Akdeniz Roman...

Mersin'de Dünya Hoşgörü Günü nedeniyle MEKADİM tarafından düzenlenen etkinlikte aşure dağıtıldı.

Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Henry Leylek, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Federasyon Danışmanı ve Proje Koordinatörü Özcan Purcu ve çok sayıda vatandaş katıldı. MEKADİM Başkan Vekili Dr. Hasan Sarı burada yaptığı konuşmada insanların birlikte yaşayabilmesi için hoşgörünün önemine dikkat çekti. Dünyanın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama tecrübesine ancak hoşgörü ile ulaşılacağını ifade eden Sarı, "Yüzyıllar boyunca ülkemizde bütün kültürlerin ve inançların bir arada yaşamasının en önemli sebebi sevgi, hoşgörü ve diyalog kültürüdür. Günümüzde bütün şiddetiyle devam eden teröre ve savaşlara karşı en etkili panzehir, inançlar arası kültürlerarası, toplumlararası ve insanlar arası hoşgörünün güçlendirilmesidir." diye konuştu.

"Bütün insanlık için özgürlük, adalet, eşitlik, refah ve mutluluk evrensel barış ve hoşgörüyle mümkün olabilir" diyen Sarı, "İnsanların birbirlerini tanımalarının ve tanıdıkça birbirlerini sevmelerinin tek zemini diyalog ve hoşgörüdür. Bizler MEKADİM olarak inadına diyalog ve inadına hoşgörü diyoruz. Bu yolda etkinliklerimize devam ediyoruz. Birbirimizi ötekileştirmeye ve yargılamaya değil, birbirimizi anlamaya ve kucaklamaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.