Dp'li Gültekin Uysal: Hsyk, Kit Kuruluşuna Çevrildi

Dp'li Gültekin Uysal: Hsyk, Kit Kuruluşuna Çevrildi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından HSYK’ya yapılan atamalar hakkında “HSYK, KİT kuruluşuna çevrildi.” dedi.Genel Başkan Gültekin Uysal’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından HSYK’ya yapılan atamalar hakkında “HSYK, KİT kuruluşuna çevrildi.” dedi.

Genel Başkan Gültekin Uysal’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, anayasa uyarınca HSYK üyeliğine atamanın cumhurbaşkanı ve iktidarın lideri Erdoğan tarafından dün yapıldığını hatırlatarak, HSYK'ya iktidarın lideri olarak cumhurbaşkanının yaptığı atamaların, atanan üyeler ve AK Parti arasındaki "organik" bağ ile dikkat çektiğini söyledi.

Uysal, “Adaletin tesisi için "tarafsız" olması gereken, en azından tarafsız olması beklenen HSYK'nın başında Adalet Bakanı'nın bulunması, akabinde "seçim" adı verilen bir tasnife tabi tutulması ve ardından AK Parti'de milletvekili adaylığı ve yöneticilik geçmişi olan isimlerin iktidara liderlik eden cumhurbaşkanı tarafından atanması, tarafsızlık olgusuna gölge düşürmekte, hatta bu olguyu karanlığa gömmektedir. İktidara liderlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu atamalar, HSYK'nın bir Kamu İktisadi Teşekkülü gibi görüldüğünün, hatta KİT'e dönüştüğünün kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

“YARGI AKP'NİN İMARINA, ADALET RANTINA AÇILMIŞTIR”

“Memleketin her kurum ve kuruluşunda "babasının çiftliği" edasıyla gezinen AKP İktidarı ve liderleri HSYK'yı da parsellemiş, dolayısıyla yargıyı AKP'nin imarına, adaleti kendi rantlarına açmışlardır.” diye sözlerini sürdüren Uysal, mevzu bahis yargı olduğunda ve AK Parti'nin paçalarından akan yolsuzluk dosyalarına bakıldığında bu atamaların içeriğinin de daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamasını, “HSYK Seçimleri(!) akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ‘Yolsuzuk Davası’ ile alakalı aldığı takipsizlik kararı AKP'ye yetmemiş, bundan sonra yapılabilecek soruşturmalar da bu atamalarla engellenmek istenmiştir. Zira atananlardan birinin özellikle 17 Aralık ‘Yolsuzluk Operasyonu’ sonrası operasyonu soruşturan savcılar hakkında suç duyurusunda bulunan ve İktidar Lideri Cumhurbaşkanı’nın ve AKP’nin kurumsal avukatının ağabeyi olması, geleceğe yönelik bir amacı ve geçmiş ile hesaplaşma gayesini kanıtlamaktadır.”

“DEVLETE HİZMET ANLAYIŞI HÜKÜMETE HİZMET OLARAK GÜNCELLENMİŞTİR”

AK Parti'den milletvekili adayı olmuş bir ismin de HSYK'ya atananlar arasında olmasının seçilemeyen bir yakına yapılan kıyak gibi göründüğünü aktaran Uysal, “Milletvekili seçilemeyerek AKP'nin kılıcını Meclis'te sallayamayan avukatın mahkeme koridorlarında AK Parti'nin adaletsiz kılıcı ile kıyım yapacağı kanıtlanmaktadır. "İktidarın liderinin partili cumhurbaşkanı aşkı fiilen hayat bulmuştur. Bu aşkı besleyen başkanlık sisteminde olduğu gibi bürokrasi tek bir görüşten, iktidarın sahibi partiden oluşmaktadır. Dahası iktidardan olmayan ve hatta mensubu olmayan kişi bürokrat olamamaktadır. Yapılan atama ve müdahalelerle hatta kamudaki ‘mobbing ile sistem topyekün partilileşmekte bürokrasi ideolojik hale gelmektedir.” izahında bulundu.

"Devlete hizmet" anlayışı "hükümete hizmet" olarak güncellenmiştir” diyen Uysal sözlerini, HSYK ve birçok kurumda gerçekleşen atama ve gösterimlik seçimlerin, iktidarın kamu kuruluşlarında devlete ve millete hizmet gayesini bitirdiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nde ‘hükümete hizmet’ anlayışının serpildiğini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.