Dönerci sayısı 180'e yaklaştı

Dönerci sayısı 180'e yaklaştı

Şehirde son yıllarda çok sayıda dönerci açıldı.

Şehirde son yıllarda çok sayıda dönerci açıldı. Konya'da döner dükkanı sayısı 180'e kadar ulaştı. Özellikle öğrenciler döneri çok fazla tercih ediyor. Şehrin farklı noktalarında bulunan onlarca dönercide, binlerce ekmek arası yapılıyor. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, dönerci sayısındaki artış hakkında bilgi verdi. Karamercan, “Bu iş pek maharet istemiyor. İşte sıcak para akışı var. İnsanlar bu mesleği sevdi” dedi.

DÖNERE İLGİ ÇOK ARTTI

Karamercan, Konya'da vatandaşların temiz ve ucuza yiyebileceği tavuk döner dükkan sayısındaki artışın gözlerden kaçmadığını belirtti. Karamercan, “Döner dükkanı çoğaldı. Bu artış sektörde beraberinde rekabeti getirdi. Dönerin farklı farklı şekilde lezzetleri ortaya çıkartıldı. Bu işi kurumsal olarak yapanların yanı sıra, kendi kısıtlı imkanları ile devam ettirmeye çalışanlar da var. İnsanlar tutturamadığı işi bırakarak tavuk döner dükkanı açmaya yöneliyor. Bu işin aslında pek bir gideri yok. Fiyatlar uygun, vatandaşlar memnun. Dönerde keyfi fiyat belirlemeleri yapılamaz. Hiçbir esnaf tavan fiyatın üstüne çıkamaz” şeklinde konuştu.

ESNAFLAR HİJYENE DİKKAT ETSİN

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte lokantacılara ve esnaflara uyarılarda bulunan Karamercan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Havalar  ısınıyor. Konya'ya yerli yabancı birçok turist gelecek. Bütün misafirler, güzel yüzle ve sevgiyle karşılanmalı. Esnaflar hijyene dikkat etsin. Özellikle yemeklerin gramajı konusunda tüm lokantacılar, hassas davransın.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.