Doğu Kazakistan’dan Türk Yatırımcıya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Çağrısı

Doğu Kazakistan’dan Türk Yatırımcıya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Çağrısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğu Kazakistan Eyalet Valiliği'nden kendileri aracılığı ile Türk yatırımcılara yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım çağrısı geldiğini belirtti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğu Kazakistan Eyalet Valiliği'nden kendileri aracılığı ile Türk yatırımcılara yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım çağrısı geldiğini belirtti.

    Bursa Valiliği ile Doğu Kazakistan Bölge Valiliği arasında imzalanan işbirliği anlaşması meyvelerini vermeye başladı. Doğu Kazakistan’dan gelen yatırım çağrısı hakkında bilgi veren Vali Harput, “Ülkemiz ile Kazakistan Cumhuriyeti arasındaki çok yönlü ilişkiler paralelinde 2 yıldan beri Bursa ile Doğu Kazakistan eyaleti arasında çok yönlü ilişkiler başlatıldı. Özellikle Bursa ile Doğu Kazakistan Bölge Valiliği arasında imzalanan protokolle 2 bölge arasında her alanda işbirliği yapılması ve geliştirilmesi için protokol yapıldı. Karşılıklı ziyaretlerle Bursalı ve Kazak iş adamlarının karşılıklı ziyaretleri ile ilişkilerin somut projelere bağlanması amaçlanıyor.” dedi.

    Son olarak Doğu Kazakistan Bölge Valiliği’nden kendilerine yeni bir teklif ve talep yazısı geldiğini bildiren Vali Şahabettin Harput, “Bu yatırım talebinin toplam tutarı 1 milyar dolara yaklaşıyor. Bu Bursa için önemli bir fırsat. Ben Bursalı yatırımcıları ve müteahhit firmaları kardeş Kazakistan’da yatırım yapmanın cazibesini hatırlatmak istiyorum. Kendileri zaten Türkiye’ye özel ilgi gösteriyorlar. Bu yatırımlarla bölgeler arasındaki kardeşliğimiz daha da güçlenecektir.” şeklinde konuştu.

    Doğu Kazakistan’daki yatırım konularıyla alakalı da bilgiler aktaran Vali Harput, “Doğu Kazakistan’ın başkenti Öskemen şehrinde bir çocuk yuvası tesisi inşaatı, 300 yataklı multi disipliner hastane inşaatı ve işletilmesi, 600 seyirci kapasiteli bir sirk inşaatı, bir palyatif yardım ve hemşire bakım merkezi inşaatı ile bir Kazak Türk Lisesi yatılı okul inşaatı okul ve pansiyonu inşaatı. Ayrıca Semey şehrinde 200 yataklı bir çocuk hastanesi inşaatı ve bir buz pateni sarayı inşaatı. Doğu Kazakistan Bölge Valiliği bu inşaatlar için bize resmen talepte bulundu.” dedi.

    Yatırım çağrı mektubunun bir nüshasını ise yatırımcı firmalara ulaştırılması için Ticaret Odası'na ilettiklerini anlatan Vali Şahabettin Harput, “Yatırımla alakalı herhangi bir talep olduğunda Bursa’da valiliğimizde, bu konuda görevli Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta bu konuyu benim adıma koordine ediyor.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.