Doğu Almanya Ekonomisi Bu Sene Büyümeyecek

Doğu Almanya Ekonomisi Bu Sene Büyümeyecek

Bu yıl Batı Almanya eyaletlerinde yüzde 0,7'lik büyüme tahmin edilirken, Doğu Almanya'daki eyaletlerde ekonomik büyüme beklenmiyor.

Bu yıl Batı Almanya eyaletlerinde yüzde 0,7'lik büyüme tahmin edilirken, Doğu Almanya'daki eyaletlerde ekonomik büyüme beklenmiyor. Bu durum Doğu Almanya'da bulunan eyaletler ile Batı Almanya'daki eyaletler arasındaki ekonomik farklılığın kapanması ihtimalinin şimdilik mümkün olmadığını ortaya koydu. Ekonomik farklılığı gidermek için imzalanan İkinci Dayanışma Anlaşması ise 2019 yılında sonra erecek.

Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün (IWH) açıkladığı rapora göre Doğu Almanya'daki ekonomik tablonun gerekçeleri ise buradaki firmaların yapıları ve müşterilerinin ekonomik krizle uğraşan Avrupa Birliği ülkeleri ile kısıtlı olması. Çok daha geniş bir piyasaya hitap eden Batı Almanya firmalarının Avrupa Birliği'ndeki ekonomik krizden daha az etkilendiğini belirten enstitü yetkilisi Oliver Holtemöller, nüfus yapısından dolayı azalacak olan iş gücü arzının uzun vadede Doğu Almanya ekonomisinin ‘zayıf karnını' teşkil edeceğini ifade etti. Raporda ayrıca Berlin'in ekonomik büyümesinin geçen sene olduğu gibi bu sene de Almanya ortalamasının üstünde olacağının tahmin edildiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.