Doğalgaz Projesini Yetkili Firmalara Yaptırın, Mağdun Olmayın

Doğalgaz Projesini Yetkili Firmalara Yaptırın, Mağdun Olmayın

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, yetkili firmalara yaptırılmayan doğalgaz projelerinin kabul edilmediğini, vatandaşların mağdur olmamaları için yetkili firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Demir, yaptığı...

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, yetkili firmalara yaptırılmayan doğalgaz projelerinin kabul edilmediğini, vatandaşların mağdur olmamaları için yetkili firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Demir, yaptığı açıklamada, doğalgaz bağlantı sözleşmesi imzalayan kişinin AGDAŞ’ın yetki sertifikası verdiği iç tesisat firmalarından bir tanesiyle anlaşması ve iç tesisat firmasının da projeyi AGDAŞ’ın onayına sunması gerektiğini, sürecin bu şekilde olduğunu kaydetti. Yetkisiz bir firma tarafından yapılan projeleri AGDAŞ’ın onaylamadığını, vatandaşların mağdur olmamaları için yetkili firmaları tercih etmelerini isteyen Demir, "Müşterilerimiz yetkili firmalarımızla ilgili güncel bilgileri www.agdas.com.tr adresli web sitemizden öğrenebilirler." dedi.

Demir, daha önce sadece vatandaşların projeleri onaylandığında SMS ile bilgilendirme yaptıklarını, yeni uygulama ile proje AGDAŞ’a sunulup, sisteme kayıt edildiği anda müşterilerini yine SMS ile bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bunun da sebebinin bazı firmaların yoğunluk sebebiyle projeyi kurumun onayına sunmada geciktiği ya da unuttuğu zaman, abonelerin sorunun AGDAŞ’tan kaynaklanmadığını bilmelerini istediklerini ifade Demir, “Firmaların bazıları, projeleri iş yoğunluklarından ya da farklı sebeplerden dolayı AGDAŞ’a sunmuyorlar ancak müşterilerine: ‘Biz projeyi AGDAŞ’a sunduk onay bekliyoruz.’ diyorlar. Bu durumda AGDAŞ projeyi onaylamıyor gibi bir algı oluşturuluyor. Biz de bu durumu önlemek ve abonelerimizin konuyla ilgili mağduriyet yaşamamaları için yakın zamanda SMS hizmetimizi başlattık. Önceki süreçte abonelerimize sadece projeleri onaylandığından SMS ile bilgilendirme yapıyorduk. Ancak artık proje AGDAŞ’a sunulup, sisteme kayıt edildiği anda abonelerimize ‘Projeniz yetkili firmanız tarafından AGDAŞ’a onaya sunulmuştur.’ şeklinde SMS ile projenin tarafımıza onaya sunulduğunun bilgisini veriyoruz. Akabinde de 2. SMS ile projelerinin onaylandığı bilgisi abonelerimize iletiliyor.” şeklinde konuştu.

Müşterilere daha iyi hizmet sunmak için bölge bazlı randevu sistemi oluşturduklarını belirten Kenan Demir, bu kapsamda her bölgeye haftada iki gün açıma gidildiğini hatırlattı. Bölgelere göre randevu programı hazırlayıp, firmalara da bildirdiklerini anlatan Demir, şu bilgileri verdi: "Yetkili firmalar verilen randevu gününü ve saatini müşteriye bildiriyor. Randevu verilen gün ve saatte abonelerimiz veya vekilleri mutlaka adreste bulunmaları gerekmektedir; aksi halde gaz açımı gerçekleştirilemiyor. Son olarak abonelerimiz bölgelerine ait günde doğal gazın açılabilmesi için; en az iki gün önceden abonelik sözleşmesinin yapılması, firmanın en az iki gün önceden talepte bulunmuş olması ve tesisatın her unsuruyla hazır olması hususlarına dikkat etmelidirler."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.