Diyarbakır'da Kobanî’ye Destek Yürüşü Gerginlik Yaşanmadan Sona Erdi

Diyarbakır'da Kobanî’ye Destek Yürüşü Gerginlik Yaşanmadan Sona Erdi

Diyarbakır'da 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş herhangi bir gerginlik yaşanmadan sona erdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş öncesi ve sırasında...

Diyarbakır'da 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş herhangi bir gerginlik yaşanmadan sona erdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş öncesi ve sırasında hiçbir resmi kıyafetli polis görev almadı.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi tarafından yaklaşık 2 aydır IŞİD’in saldırısı altında bulunan Suriye’nin Kobanî kentine destek amaçlı yürüyüş düzenlendi. Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelen kalabalık grup Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün en önünde HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt yer aldı. Ofis alt geçidinden geçerek İstasyon Caddesi’ni çıkan kalabalık grup meydana doğru yürüdü. Kalabalığın içinde bulunan çok sayıda genç PKK’nın gençlik ve asayiş yapılanması YDG-H’ın bayrak ve flamalarını taşıdı.

"KOBANİ KORKUSU ERDOĞAN'IN YÜREĞİNE GİRMİŞ"

Meydana gelen kalabalığına DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zümrüt hitap etti. Zümrüt, vahşet örgütü IŞİD’e güç verenlerin Kobanî iradesini yok etmek istediklerini belirterek, “ Çeteleri savunanla bu direnişten korkuyor. Kobanî korkusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüreğine girmiş. Televizyonlarda HDP ve DBP’nin provokasyon yaptığını söylüyor. Biz ölüm taşını kolumuzun altına aldık, biz tehditlerle korkutamazsın. Biz korksaydık 40 yıldır bu mücadeleyi vermezdik. Bugün IŞİD’in ortağı AKP’dir. IŞİD’e AKP polisinin nasıl malzeme taşıdığını biliyoruz. Bu halk AKP’nin kara yüzünü çoktan ortaya çıkarmıştır” dedi. Zümrüt’ün bu konuşması sırasında meydana bulunun binlerce kişi AKP’yi yuhaladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise Kürtlerin 100 yıllık yanlışı bedel ödeyerek tanıdığını belirterek, “ Kürtler Mahabad’ı Kadı Muhammed’le, Zilan, Dersim, Lice ve Roboski’yi katliamlarla tanıdı. Şengal ve Kobanî’yi katliamlarla tanımak istemiyor” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm insanlık değerlerine saldıran vahşet örgütü IŞİD’i PYD ile aynı olduğunu hatırlatarak, “ Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın başbakan bizim neden Kobanî dediğimizi hala anlamadı. Tüm dünya anladı ama bunlar anlamadı. Ama biz HDP olarak bunlara öğreteceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Kobanî özgürleşecek” diye konuştu.

POLİS GRUPLA KARŞILAŞMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİ

Diyarbakır polisi yürüyüşün yapıldığı güzergahta olmamaya özen gösterdi. Ofis semtinde trafik akışını sağlayan polis memurları, yürüyüşteki bazı kişilerin tepki göstermesi üzerine bölgeden uzaklaştı. Yine İstasyon Caddesi’nde bulunan çok sayıda çevik kuvvet polisi, grubun caddeyi girmesiyle bölgeyi hızla terk etti. Yürüyüş boyunca çok sayıda YDG-H bayrağının açılması dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.