Dışişleri: Hakaret İçeren Karikatür Kabul Edilemez, Kınıyoruz

Dışişleri: Hakaret İçeren Karikatür Kabul Edilemez, Kınıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'köpek' şeklinde gösteren karikatürün Almanya'da okul kitaplarına basılmasına bir tepki de Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'köpek' şeklinde gösteren karikatürün Almanya'da okul kitaplarına basılmasına bir tepki de Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren bir karikatüre bir ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Alman makamlarının gerekli hassasiyeti ivedilikle göstermelerinin beklendiği kaydedildi.

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'köpek' şeklinde gösteren karikatürün yardımcı ders kitaplarında basılmasının yankıları sürüyor. Dışişleri Bakanlığı'nca, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Almanya’da Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung adlı gazetede Kasım 2011’de yayımlanan ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya’da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren bir karikatürün, Almanya’da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu defa Baden Württemberg Eyaleti’ndeki (B-W) yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi kabul edilemez." denildi.

‘YABANCI DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEYEN BU TÜR GİRİŞİMLERİN DEMOKRASİDE YERİ YOKTUR’

Bu tür bir karikatürün yardımcı ders kitaplarında da kullanılmasının Almanya'da artmakta olan ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir yansıması olduğunu kaydedilen Dışişleri açıklamasında, "Özgürlük kisvesi altında gerçekleştirilen, kişilik haklarının ihlalinin yanı sıra toplumsal nefret, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi’yi körükleyen bu tür girişimlerin demokrasilerde yeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren bir karikatüre bir ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

‘ALMAN MAKAMLARININ GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMESİNİ İVEDİLİKLE BEKLİYORUZ’

Dışişleri’nin açıklaması şu şekilde devam etti: "Almanya'da yaşayan başta Türk vatandaşları olmak üzere tüm Müslümanların uyum ve katılım süreçlerine hizmet etmeyen, bu süreçlerin önündeki en önemli engeli oluşturan, Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar arasında dışlanmışlık hissi yaratarak entegrasyon politikalarındaki başarısızlığın gerçek nedenini teşkil eden bu ve benzer tarzdaki uygulamaların bir an evvel düzeltilmesini umuyor, kabulü imkansız bu tür durumların tekrarlanmaması için Alman makamlarının gerekli hassasiyeti göstermesini ivedilikle bekliyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.