Dışişleri Bakanlığı'ndan Şüpheli Toz Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Şüpheli Toz Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı şüpheli toz içeren zarfların kim veya kimler tarafından gönderildiğinin belirlenmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.İstanbul’daki bazı başkonsolosluklara 24 Ekim 2014 Cuma ve 27 Ekim 2014 Pazartesi...

Dışişleri Bakanlığı şüpheli toz içeren zarfların kim veya kimler tarafından gönderildiğinin belirlenmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

İstanbul’daki bazı başkonsolosluklara 24 Ekim 2014 Cuma ve 27 Ekim 2014 Pazartesi günü şüpheli toz içeren zarflar iletildiğinin öğrenilmesi üzerine, zarfla temas edenlerin ve ortamın arındırılması için AFAD tarafından ivedilikle müdahale edildiğini belirten Bakanlık konuyla ilgili gelişmeler hakkında yazılı bilgi verdi.

Açıklamada, “Söz konusu toz, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri tarafından İstanbul’dan özel araçlarla alınarak Ankara’ya getirilmiş ve tetkik edilmiştir. Tetkik sonucunda, tozda biyolojik harp maddesine rastlanmamış; yapılan kimyasal analizler negatif çıkmış; radyoaktif madde de bulunmadığı anlaşılmıştır. Gözlem altında tutulan misyon personeli, gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra taburcu edilmiştir. Tozun kim veya kimler tarafından gönderildiğinin belirlenmesi yönündeki çalışmalar ise devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı.

“AFAD’A, YURTDIŞINDA İSE BULUNULAN ÜLKE İLGİLİ MAKAMLARINA İVEDİLİKLE BİLGİ VERMELERİ HATIRLATILDI”

Açıklama, “Tozun herhangi bir tehlike içermediği anlaşılmakla birlikte, gelecekte tehlike içeren madde gönderilmesi ihtimaline karşı, Türkiye’deki yabancı misyonlara ve yurtdışı temsilciliklerimize müteyakkız olmaları ve şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde Bakanlığımıza ve yurt içinde AFAD’a, yurtdışında ise bulunulan ülke ilgili makamlarına ivedilikle bilgi vermeleri hatırlatılmıştır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.