Dışişleri Bakanlığı: Türbe Ve Medreseye Yönelik Saldırıları Şiddetle Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Türbe Ve Medreseye Yönelik Saldırıları Şiddetle Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, "Libya’da Turgut Reis Türbesi ile Osman Paşa Medresesi’ne yönelik belirsiz kişilerce yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan, Libya-Trablus’ta Turgut Reis...

Dışişleri Bakanlığı, "Libya’da Turgut Reis Türbesi ile Osman Paşa Medresesi’ne yönelik belirsiz kişilerce yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan, Libya-Trablus’ta Turgut Reis Türbesi ile Osman Paşa Medresesi’ne yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde Trablus’taki Karamanlı Ahmet Paşa Camii’ne saldırıda bulunulduğunun öğrenilmesi üzerine Bakanlığımızca ve Libya’da faaliyetlerine devam eden Misurata Başkonsolosluğumuzca Libya makamları nezdinde girişimde bulunularak, Osmanlı eserlerine yönelik saldırılara karşı gerekli önlemlerin alınması talep edilmişti."

"Dün kimliği belirsiz kişilerce bu kez Trablus’taki Turgut Reis Türbesine ve Osman Paşa Medresesine saldırıda bulunulduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Türk ve Libya halkları arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarını simgeleyen bu kutsal mekânlara yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kardeş Libya halkı ile ortak kültürel mirasımızı teşkil eden bu tarihi eserlerin korunması için gereken önlemlerin bir an önce almasını ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini teminen Libya makamları nezdindeki girişimlerimiz sürdürülmektedir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.