Dışişleri Bakanı Davutoğlu Mezar-I Şerif'te

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Mezar-I Şerif'te

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da Mezar-ı Şerif kentindeki temasları çerçevesinde Belh Valisi Ata Muhammed Nur ile görüştü.



Valilikteki görüşme sırasında Davutoğlu, Mezar-ı Şerif'i ziyaret etmenin manevi sorumluluğuna işaret ederek, Mevlana'nın babasının evinin burada olduğunu hatırlattı.
Evin restorasyonu için en kısa sürede harekete geçileceğini söyleyen Davutoğlu, "Güneş burada doğdu, ama en yüksek noktasına Konya'da ulaştı. Güneşin doğduğu yere borçluyuz" dedi.
Türkiye ile Afganistan'ın köklü geçmişine değinen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin Afganistan'ın yanında olmaya devam edeceğini belirtti.
Davutoğlu, Afganistan'ın tehdit olarak değil, Mevlana'nın doğduğu ve medeniyetlerin yeşerdiği yer olarak algılanmasının önemine işaret etti ve zor günlerin geçerek medeniyet güneşinin yeniden doğacağını söyledi.
Davutoğlu ayrıca, Mezar-ı Şerif'e en kısa sürede il imar timi kurulması, ayrıca bir park ile yeni bir kız lisesinin inşa edilmesi için çalışılacağını belirtti.
Davutoğlu, Özbek General Raşid Dostum içinse, Dostum'un Türkiye'de sağlık nedenleriyle bulunduğunu hatırlatarak, Afganistan'da her kimin sağlık sorunu söz konusu olursa Türkiye'nin kapılarının açık olduğunu söyledi.
Valiliğin ardından Davutoğlu, Mevlana'nın babasının evini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Afganistan'da Türk heyetine polis özel harekat timi eşlik ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.