Disiplin hayatı kolaylaştırıyor

Disiplin hayatı kolaylaştırıyor

Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile düzenlenen İLHAM okumaları devam ediyor. Her hafta farklı bir ismin konuşmacı olarak katıldığı okumaların bu haftaki konuğu, Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Necdet Subaşı oldu

Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile düzenlenen İLHAM okumaları 5.yıl 2. döneminde alanında uzman konukların katılımıyla devam ediyor.  Bu hafta Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen okuma programına Subaşı'nın yanı sıra Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İLHAM, TİMAV ve Selçuklu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir eğitim programı. 480 öğrenci 20 grupta eğitim alıyorlar. Bir müfredat dahilinde çocuklarımıza yeni bilgiler yüklemeye çalışıyoruz. Katılımın yoğun olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hem Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi hem de TİMAV merkezinde yürütülen programlarla, dönemin sonunda sizlerde hazinenize yeni şeyler katmış olacaksınız.  Bu tür eğitim programları yoğun bir emek istiyor. Düzenli bir program yürütmek hakikaten zor bir iş. Bu iş için emek sarf eden, gönüllü çalışan hocalarımız mevcut, onların hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca TİMAV’a bu programdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRUYU BULMAK

Programa konuşmacı olarak katılan Subaşı, gündelik hayatın disipline edilmesi halinde hayatı kolaylaştıracağını vurgulayarak, “ Gündelik hayat, sosyal gerçekliğin bir parçasıdır.  Görünüşte anlamsız gibi duran olgular arasında esas olanı yakalamak, olguları düzene sokarak, toplumun değişik perspektiflerini dikkatle izlemek zorunludur. Bunu gerçekleştirirken de gündelik olanı küreselliğin, devletin, teknoloji veya kültürün içine yerleştirmek gerekir. Gündelik hayat adam akıllı disipline olduğu zaman, bir tür şifre çözücü haline gelir. Hayatın nasıl işlediği, nasıl aktığı, gündelik tercihlerimizin neye bağlı olduğu konusunda ciddi bilgiler verir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.