'Dış politika bir facia'

'Dış politika bir facia'

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hükümetin söylemleri ile eylemleri tutmadığını belirterek, “Dış politikanız bütünüyle yanlıştır. Hatta bir faciadır. Türkiye hiçbir zaman bugünkü kadar yalnızlığa itilmemiştir” dedi

Saadet Partisi, Ankara’da üç günlük bir buluşmayla il ve ilçe başkanlarını topladı. Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen toplantıda “Şuurlanma, Çelikleşme ve Üretim” sloganı ile seçim startı verildi. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin İl-ilçe başkanları ve genel seçimler hazırlık toplantısında iktidara önemli uyarılarda bulunup, teşkilata seçime hazırlık emrini verdi. İktidarın “Tezkere Politikası”na değinen Kamalak, “Tarihten ders alın. İttihat ve Terakki’nin düştüğü gaflet ve hataya siz de düşmeyin. İttihat ve Terakki de tıpkı sizin gibi başlangıçta medya, sermaye ve hatta âlimlerin her türlü desteğini alarak iktidara gelmişlerdi. Ancak maceraları, 600 yıllık bir imparatorluğun çöküşüne neden oldu. Şimdi aynı oyun oynanıyor: Türkiye’yi bölmek, parçalamak istiyorlar. Hem de Eş başkanlığını yaptığınız Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile. Oysa BOP, Büyük İsrail Planı’dır. BİP’in nihai hedefi ise Türkiye’dir. Türkiye’nin parçalanmasıdır. Düşen, bölünen her İslam ülkesi İsrail’in bu hedefe bir adım daha yaklaştığını göstermektedir. Delil mi istiyorsunuz? Ne delili, haritasını bile çizmişler, haritasını” diyerek, Amerika tarafından çizilen 2006 yılında Roma’daki bir NATO toplantısında Amerikalı albayın Türkiye’nin Doğu parçasına bölünmüş gösteren haritayı gösterdi.

SÜREÇ BÖLÜNMEYE YOL AÇIYOR

Türkiye’nin iki yılı aşkın bir süredir, sihirli bir kelime ile, “Çözüm Süreci” ile yatıp, “Çözüm Süreci” ile kalktığını hatırlatan Kamalak, “Peki, nedir bu çözüm süreci? Bilen var mı? Açılım süreciyle iktidar misalen, Güneydoğu’yu “Özerk Bir Bölge” haline getirmeyi mi planlıyor? Yoksa ABD’nin çizdiği harita gibi orada “Ayrı Bir Devlet” mi düşlüyor? Genel bir afla Öcalan için siyaset yolunu açmayı mı hesaplıyor? Aranızda bir bilen var mı? Yok? Süreç, Saadet Partisi’nin iki yıl önce işaret ettiği noktaya, ya bölünmeye veya daha büyük çalışmalara yol açmıştır. Kurban bayramını müteakip 7-8 Ekimde yakılıp yıkılan mağazalar, viran edilen iş yerleri, dudakları uçuklatacak miktarlarda ele geçilen silahlar, iki gün içinde sayıları kırkı bulan cenazeler! Endişelerimizi haklı kılmıyor mu?” dedi. Kamalak, “İktidar sahiplerini uyarıyorum. Dış politikanız bütünüyle yanlıştır. Hatta bir faciadır. Türkiye hiçbir zaman bugünkü kadar yalnızlığa itilmemiştir. Hiç bir zaman Dünya’da bu kadar yapayalnız kalmamıştır.” diyerek, Hükümetin Irak, Libya, Mısır, Suriye, IŞID, Tezkere ve “Eğit-Donat” politikalarının yanlış olduğu, söylemleriyle eylemlerin birbirini tutmadığını ve sürekli “U” dönüşü yaptığını kaydetti.

ÜLKEYİ KUMAR MASASINA SÜRMEYİN

İktidarın, yanlış üstüne yanlış yaparak, belki farkında bile olmadan bu ihanete hizmet ettiğini kaydeden Kamalak, “Ey Davutoğlu, neyi eğitip donatıyorsunuz? Sizin bu politikanız, bir komşu ülkede, mesela Suriye’ye de, diyelim Rusya ile birlikte Türkiye’deki muhalifleri eğitip silahlandırma hakkını vermez mi? Sizin bu tutumunuz komşu ve kardeş ülkelere ne kazandırır. Ne olur, Milletin geleceğini, kumar masasına sürmeyin.” dedi. Türkiye’nin, tüketim ekonomisini bırakıp üretim ekonomisine geçmesi gerektiğine değinen Kamalak, “Hükümetin yaptığı duble yollar, inşa ettiği köprüler ve hizmete koyduğu hızlı trenler, elbette toplum için bir rahatlık sağlıyor. Ama bunlar karın doyurmuyor. Çünkü bunlar, üretime yönelik yatırımlar değildir. Üretime yönelik yatırımlar yapılmadığı için insanlarımız, büyük şehirlere doğru akın ediyor. Göç alan illerimizde 'hırsızlık', 'yan kesicilik', 'kapkaç olayları' ve 'fuhuş' hızla artmakta, sosyal denge tamamen bozulmaktadır. Bu iktidar iş başında geldiğinde cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu sayısı yaklaşık 60 bin iken, bugün bu sayı yüzde 156 artışla tam 152 bin 335 olmuştur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.