Dindir hasreti

Dindir hasreti

Konyaspor bugün saat 19.00’da Büyükşehir Belediye Stadyumunda Galatasaray ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip son 10 maçta rakibine karşı galibiyet alamadı. Atiker Konyaspor bu maçta galibiyet hasretini dindirmek istiyor

Spor Toto Süper Ligde sezonun 2.yarısı dün  başladı. Atiker Konyaspor  sezonun 17.hafta maçında bugün sahasında Galatasaray’ı konuk edecek. Karşılaşma saat 19.00’da Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak. Maçı  Mete Kalkavan yönetecek . Kalkavan'ın yardımcılıklarını  Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sarper Barış Saka oldu.    

31. KARŞILAŞMA

Atiker Konyaspor ile Galatasaray,  bugünkü  maçla lig tarihinde 31. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 30 lig maçından 23'ünü Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 63 golüne, yeşil-beyazlılar 17 golle yanıt verebildi.

 HASRETİ DİNDİRMEK İSTİYOR

Atiker Konyaspor’un Galatasaray karşı şansı tutmuyor. Galatasaray en kötü olduğu sezonda bile yeşil-beyazlı ekibi yenmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon sıralamada rakibine 15 puan fark atan Atiker Konyaspor  aynı sezonda rakibine evinde 4-1 yenilirken dış sahada oynadığı maçta ise sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Atiker Konyaspor rakibi ile oynadığı son on maçtan sadece 2 berberlik çıkarabildi. Yeşil-beyazlı ekip diğer maçlarda ise rakibine boyun eğdi. Yeşil-beyazlı ekip zorlu maçı kazanarak galibiyet hasretin sonlandırmak istiyor

14 YILDIR KAZANAMIYOR

Atiker Konyaspor, Galatasaray karşısındaki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında almıştı.  Yeşil-beyazlı ekip 13 Eylül 2003’te oynanan maçta sarı-kırmızılı ekibi Zafer Biryol’un golüyle 1-0 mağlup etmişti. Atiker Konyaspor, bu maçtan sonra bir daha rakibine karşı kazanma başarısı gösteremedi.

KARTAL EVİNDE UÇUYOR

Atiker Konyaspor bu sezon evinde oynadığı maçlarda gösterdiği performansla rakiplerine göz dağı verdi. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı 7 maçta sadece tek yenilgi aldı. Kalan 6 maçın 3’ünü kazanan Atiker Konyaspor diğer maçlarda se sahadan beraberlikle ayrıldı.

SADECE FENERBAHÇEYE  YENİLDİ

İç sahada gösterdiği performansla dikkat çeken Atiker Konyaspor sezonun ilk yarısında evinde sadece Fenerbahçe’ye yenildi.  Rakibine 1-0 kaybeden Yeşil-beyazlı ekip diğer İstanbul temsilcisi Beşiktaş ile sahasında 2-2 berabere kaldı. Atiker Konyaspor içerde oynadığı maçlarda rakibine 8 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü.    

GALATASARAY DEPLASMANDA YENİLMİYOR

Atiker Konyaspor’un rakibi Galatasaray sezonun ilk yarısında  deplasmanda oynadığı maçlarda başarılı bir performans ortaya koydu. Sarı –kırmızılı ekip dış sahada oynadığı 8 maçta sadece tek yenilgi aldı. Galatasaray diğer 7 maçta ise 4 galibiyet 3 beraberlikle sahadan ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip bu maçlarda 12 gol atıp 9 gol yedi.

DAPLASMANDA SADECE FENERBAHÇE’YE YENİLDİ

Atiker Konyaspor iç sahadaki tek yenilgisini Fenerbahçe’ye karşı alırken Galatasaray’da deplasmanda tek yenilgisini Fenerbahçe karşısında aldı. Sarı-kırmızılı ekip sezonun 11. Hafta maçında rakibine 2-0 kaybetti.

KONYASPOR’DA KART ALARMI

Galatasaray maçı öncesi Konyaspor'da 4 isim sarı kart sınırında bulunuyor. Atiker Konyaspor'da şu anda 3 sarı kartı bulunan Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Deni Milosevic ile Dimitar Rangelov Galatasaray maçında sarı kart görmesi halinde Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

TARAFTAR DESTEĞİ BEKLİYOR

Atiker Konyaspor 14 yıldır yenemediği Galatasaray karşısında en büyük gücünü taraftardan alacak. Her maçta olduğu gibi bu zorlu maçta da Yeşil-beyaz sevdalısı taraftarların Büyük Şehir Belediye Stadyumu’ndaki yerlerini alması bekleniyor.  Türkiye’nin imrenerek baktığı Konyaspor taraftarının bu maçta da takımına vereceği destekle yine spor kamuoyunun gündemine oturması bekleniyor.

FOFANA FORMA GİYEBİLİR

Atiker Konyaspor'un 2,5 yıllık sözleşme imzaladığı Moryke Fofana'nın lisansı çıkarıldı. Aykut Kocaman'ın şans vermnesi halinde Fildişi Sahilli oyuncu Galatasaray maçında forma giyebilecek. Takımla beraber çalışan 25 yaşındaki oyuncu, hocasından forma şansı bekliyor olacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum