Dika Genel Sekreteri Gülbay: Bölgenin Kalkınması Konusunda Önemli Rol Aldık

Dika Genel Sekreteri Gülbay: Bölgenin Kalkınması Konusunda Önemli Rol Aldık

Merkezi Mardin'de bulunan Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, bölgenin kalkınması konusunda önemli rol aldıklarını ve verecekleri desteklerle daha da öne çıkmak istediklerini söyledi. Gülbay, "Şunu belirtmek istiyoruz...

Merkezi Mardin'de bulunan Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, bölgenin kalkınması konusunda önemli rol aldıklarını ve verecekleri desteklerle daha da öne çıkmak istediklerini söyledi. Gülbay, "Şunu belirtmek istiyoruz proje sahipleri arasında kesinlikle herhangi bir ayrımcılık yapmamız söz konusu değil. Bizim için nitelikli projeyi hazırlayan kimse ona destek veriyoruz." dedi.

Batman'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir kahvaltı salonunda buluşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabip Gülbay, ajansın 2014 yılında Batman, Siirt Şırnak ve Mardin'de yaptıkları destekler ve 2015 yılında yapacakları destekler hakkında bilgi verdi. Gülbay, burada yaptığı açıklamada, destekleme ajansı olarak kendilerine sunulan her projenin kabul edilmesi için çalıştıklarını belirterek, bölgenin kalkınmasında önemli rol almak istediklerini ifade etti. Proje sahiplerinin nitelikli projeler sunmaları gerektiğini anlatan Gülbay, illerde bulunan temsilcilerinin yatırım sahiplerine destekleri hakkında gerekli bilgileri aktardığını dile getirdi.

Bu bölgelerin az gelişmiş olduğuna dikkati çeken Gülbay, şunları söyledi: "Biz bölgemizin kalkınması konusunda önemli rol aldık ve vereceğimiz desteklerle daha da öne çıkmak istiyoruz. Şunu belirtmek istiyoruz proje sahipleri arasında kesinlikle herhangi bir ayrımcılık yapmamız söz konusu değil. Bizim için nitelikli projeyi hazırlayan kimse ona destek veriyoruz. Bugün Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de OSB bölgelerine gidin bir çok yatırımcımız bizden iki defa destek almıştır. Ve bizim verdiğimiz desteklerle işini büyütmüştür. Bizim amacımız illerimiz kalkınsın ve insanlara istihdam edilsin. Bunu da verdiğimiz desteklerle yaptığımızı düşünüyorum."

Kamu kurumlarının da kalkınma ajanslarından destek alabildiğini hatırlatan Gülbay, bir çok kamu kurumu ile çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.