Devlet Bahçeli: Asıl Maksat Türkiye’nin Kürdistan’a Razı Edilmesidir

Devlet Bahçeli: Asıl Maksat Türkiye’nin Kürdistan’a Razı Edilmesidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kobani’ye yönelik saldırı sonrasında çıkan olayların arkasında HDP ve AK Parti’nin olduğu iddia ederek olay çıkartanlara sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu ahlaksızların maksadı Türkiye’nin düşürülmesi,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kobani’ye yönelik saldırı sonrasında çıkan olayların arkasında HDP ve AK Parti’nin olduğu iddia ederek olay çıkartanlara sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu ahlaksızların maksadı Türkiye’nin düşürülmesi, Türk milletinin şiddet aracılığıyla rehin alınması, bölünmeye ve Kürdistan’a razı edilmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 24. Dönem 5. Yasama Yılı’nın ilk grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Türkiye’nin iç huzurunu çekemeyen odakların Kobani bahanesiyle sokaklara döküldüğünü söyleyerek HDP’ye yüklendi. “PKK şubesi HDP, sözde Kobani katliamını gerekçe göstererek yandaşlarını sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırarak olayların fitilini ateşlemiştir.” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Askeri taşlayan, polise tokat atan, devlete söven, millete hakaretler yağdıran omurgasızların milli mücadelenin kutlu bir eseri olan Gazi Meclis’te bulunmaları en başta demokrasiye ihanettir. Kandil’deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak, aynı koridorlardan geçmek bizim için başlı başına zuldür.” dedi.

‘TÜRK MİLLETİ BUNU HAK ETMEMEKTEDİR’

Bitiyor denilen terörün şehirlere üşüştüğünü, barış ve huzuru getirdi diyerek övülen sözde çözüm sürecinin haydutları yüreklendirdiğini kaydeden Devlet Bahçeli, “Erdoğan, sözde çözüm sürecinde bayrak düşmanlarıyla elele verip onları pışpışlarken, bağımsızlığımıza göz diken, varlığımıza diş bileyen şerefsizler meydanı boş bulmuşlardır. Bayrak yakılıyorsa, bayrak saldırı ve hakaret görüyorsa sağduyulu ve vatansever kardeşlerimin ellerini vicdanlarına koyup düşünme zamanı gelmiş demektir. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığımızın sembolü Ay Yıldızlı Al Bayrağımız bu kadar düşmanlık görmemiş, bu kadar hücuma uğramamıştır. Türk milleti bunu hak etmemektedir.” şeklinde konuştu.

‘KOBANİ İÇİN AĞLAYANLAR TÜRKİYE’YE KAST ETMİŞTİR’

Bugüne kadar Türkiye’nin kaybettiğini, Erdoğan ve bölücü lobinin kazandığını kaydeden Bahçeli, “Kobani için

ağlayanlar, Türkiye’ye kast etmiş, Türkiye’ye ölüm saçmıştır. Çünkü bunların asıl meseleleri Kobani değildir. Çünkü bunların asıl gayesi Kobani’nin düşmesi de değildir. Bu ahlaksızların maksadı Türkiye’nin düşürülmesi, Türk milletinin şiddet aracılığıyla rehin alınması, bölünmeye ve Kürdistan’a razı edilmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

‘PYD’Yİ MEŞRU GÖRMEK, PKK’YI MEŞRULAŞTIRMAK DEMEKTİR’

‘Çözüm sürecini kurban vermeyiz’ diyen Hükümet çevrelerinin Türkiye’yi kurban ettiğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, “PYD’yi meşru görmek, PKK’yı meşrulaştırmak demektir. PYD’yi meşru görmek şehide, şühedaya küfür etmektir. Ne acıdır ki, Hükümette milli gururun kırıntısı bile kalmamıştır.” dedi.

Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Günlerce sahnelenen terörist ve bölücü isyan provalarının görünürdeki sorumlusu HDP ise arka plandaki gerçek suçlusu ihanete çanak tutan AKP Hükümeti’nden başkası değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Esad takıntısı, terör örgütleriyle ısrarla düşüp kalkması Türkiye’yi çok sıkıntılı ve sorunlu bir sürece mahkûm etmiştir. AKP’nin kafasında IŞİD veya PKK-PYD terörü yoktur.”

‘ERDOĞAN AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞMAKTA’

“Cumhurbaşkanı, Başbakan’dan rol kapmak için yarışmaktadır.” diyen Bahçeli, “Sanki Türkiye’de Meclis askıya alınmış, sanki millet egemenliği tümden Erdoğan’ın şahsına tevdi edilmiştir. Bu ne kepazeliktir, bu ne yaman bir çelişkidir? Erdoğan açılıştan açılışa koşmakta, tıpkı siyasi sorumluluk taşıyan bir parti genel başkanı gibi açık hava toplantıları düzenlemektedir. Hafta sonunda Trabzon, Rize, Bayburt ve Gümüşhane’de eski haline bile rahmet okutacak kadar ağzını bozmuş, bağırmış, çağırmıştır. Muhalefete çatmış, hakaret etmiş ve azarlamıştır.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK MİLLETİ, TİRAN MI YOKSA CUMHURBAŞKANI MU SEÇMİŞTİR?

“Erdoğan, Cumhurbaşkanı mıdır, Başbakan mıdır, parti genel başkanı mıdır?” diye soran Bahçeli, “Devlet geleneğimizde böylesi bir sorumsuzluk, böylesi bir yetki gasbı, böylesi bir hukuk ve teamül tanımazlık vaki değildir. Türk milleti, 10 Ağustos’ta Tiran mı, yoksa Cumhurbaşkanı mı seçmiştir? Recep Tayyip Erdoğan sınırını bilmeli, makamının saygınlığını ve polemikler üstü konumunu vakarla taşımalıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.