Dev posta şirketi teslimatları durdurdu

Dev posta şirketi teslimatları durdurdu

Dev posta şirketi Royal Mail, Britanya'da koronavirüsün mutasyon geçirmesi sonrası aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere teslimatı durdurdu.

Dünya koronavirüse karşı başlayacak aşıya odaklanırken, İngiltere’den gelen virüsün mutasyon geçirdiği haberleriyle sarsıldı.

Mutasyon sonrası Britanya adeta karantinaya alındı. Ülkeler Britanya’ya seferleri iptal etti.

Ülkeden yurtdışına yapılan posta sevkiyatları da durduruldu.

İngiliz posta şirketi Royal Mail yeni gelen seyahat kısıtlamalarının ardından aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere teslimatı durdurdu. Şirketin web sitesinde yer alan açıklamada Kanada ve Türkiye’nin yanı sıra aralarında Almanya, Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerinin de bulunduğu bazı ülkelerin “askıya alınanlar” listesine eklendiği ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın çok bulaşıcı yeni tip koronavirüsün ülke için tehlike teşkil ettiğine dair uyarıda bulunmasının ardından Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, İrlanda, Belçika, İsrail, Kanada ve Türkiye İngiltere’ye seyahati durduran ülkeler arasında yer almışlardı.

Bu ülkelerin ardından Hindistan, Pakistan, Polonya, İspanya, İsviçre, İsveç, Rusya, Ürdün ve Hong Kong İngiltere ile seyahati durdururken Suudi Arabistan, Kuveyt ve Umman İngiltere’ye sınırlarını tamamen kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.