Destici: Ak Parti İktidarda Kalmak İçin Çözüm Sürecinde Direniyor

Destici: Ak Parti İktidarda Kalmak İçin Çözüm Sürecinde Direniyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinde gelinen noktada PKK’nın meşrulaştığını söyledi. Çözüm süreci üzerinden AK Parti’ye yüklenen Destici, “AK Parti iktidarının iktidarda kalabilmesinin bir...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinde gelinen noktada PKK’nın meşrulaştığını söyledi. Çözüm süreci üzerinden AK Parti’ye yüklenen Destici, “AK Parti iktidarının iktidarda kalabilmesinin bir ayağı da çözüm sürecinin devamıdır.” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, Atatürk Havalimanında Almanya’ya gitmeden önce çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sürece başından beri karşı çıktıklarını ifade eden Destici, “Bu süreç başlanıldığında üç aşama konuldu milletin önüne. Denildi ki PKK’nın silahlı unsurları ülke dışına çıkacak. Çıktı mı? Çıkmadı. Eğer çıktılarsa daha geçen Bingöl’deki Emniyet Müdürümüze saldırıyı kim gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü yardımcımızı kim Atıf Şahin’i kim şehit etti? Ondan hemen önce polislerimizi kim şehit etti? Her gün karakollara taciz var, şantiyeler yakılıyor. İkinci aşamada ‘PKK silah bırakacak’ dediler. Hem içerideki hemde dışarıdaki unsurlarının bırakmadığı çok net bir şekilde ortada. 3. Aşamada da ‘Yasal düzenlemeler yapılacak ve PKK kendini lağvedecek’ dediler. Oda gerçekleşmedi. Biz de dedik ki PKK meşrulaşacak neticede baktığımızda PKK meşrulaştı mı? Meşrulaştı. Yani sizden bizden daha meşru bir hale geldi. Apo, PYD, PKK’sı, KCK’sı hepsi meşrulaştı. Sonrada denildi ki demokratik özerklik. Bölgeden gelenlerde Emniyetin verileri, Genelkurmay’ın verileri yani orada ki mülki idarelerin verileri gösteriyor ki bölgede fiili bir özerklik var. Genelkurmay’ın sitesinden işte yolların kesildiği PKK Tarafından özel mahkemelerin kurulduğu birimlerin oluşturulduğu bütün bunlar net bir şekilde gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Hükümetin çözüm sürecinde direnmesinin, AK Parti’nin iktidarda kalabilmesinin bir ayağını oluşturduğunu kaydeden Destici, “Çünkü AK Parti iktidarının iktidarda kalabilmesinin bir ayağı da çözüm sürecinin devamıdır. Dolayısıyla kendi iktidarını devam ettirmesi adına maalesef kendileri de çözüm sürecine inanmıyor. Çözümün sonunda PKK’nın kendinin lağvedeceğini, silah bırakacağını ve gerçekten de barış ve huzur ortamının olacağına kendileri de inanmıyor. Ama iktidarlarının varlığının bir yönü de bu.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.