‘Dertlere derman arıyoruz’

‘Dertlere derman arıyoruz’

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Durmuş Alagöz, Genel Başkanımız Sayın Hüsamettin Cindorukun katılımı ile 16 Ocak Cumartesi günü 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda düzenleyeceğimiz, Hz. Mevlana Diyarında Dertlere Derman Arıyoruz konulu toplantımı

 Meram Sema Otel’de düzenlenen toplantıda toplantının yanı sıra ülke sorunlarına da değinen Alagöz, “DP olarak seçimlere hazır duruma geldik. Çünkü Ak Parti hükümetinin kullanım tarihi dolmuştur. Halkın üzerinde korku ve baskıdan başka hiçbir etki bırakmayan iktidar, ülkeyi de ekonomik ve manevi bir buhran içerisine sürükledi. Bunlar dur demek için DP olarak ülke genelinde çalışmalarımıza başladık. Tüm il, ilçe ve beldeleri gezerek halkımızın sorunlarını dinliyoruz” dedi.
Cumartesi günü yapılacak olan toplantının ayrı bir önemi olduğunu da belirten Alagöz, “Genel Başkanımızın da katılacağı toplantıda Kültür eski Bakanlarından Namık Kemal Zeybek’te partimize katılacaktır. Ülke sorunlarının ele alınacağı toplantının ilk olarak Konya’da yapılması bizim için de gurur verici. Bunun için toplantının ismini, ‘Hz. Mevlana Diyarında Dertlere Derman Arıyoruz’ olarak belirledik” dedi.
DP İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya ise konuşmasında Konya’da yapılacak olan toplantının bir atılım olacağını ifade ederek, “İktidar başarılı olsa idi bu tür toplantılara gerek olmazdı. Ancak ülke de gelinen nokta çok kötü. Gündem sürekli olarak değişik konular ile meşgul ediliyor. Halkın yaşadığı asıl sorunlar unutturuluyor. İşsizlik başını aldı gidiyor, insanlar açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor, kültürel ve manevi tahribat aileler üzerinde olumsuz etki bırakıyor, birden fazla üniversite bitiren gençlerimiz bile halen babasından harçlık alıyor. Kimse bunları görmek istemiyor. Ama bunlar ülkenin gerçekleri. Bu tablo artık çekilmez hal aldı. Bunlara dur demek ve halkımızın sorunlarını çözmek için DP olarak çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu.
Ülke olarak tamamen karamsar bir tablo çizmenin de bir faydasının olmayacağını dile getiren Çiftkaya, “Halkımızı bu tür söylemler ile umutsuzluğa kaptırmak istemiyoruz. Bunlar yaşantımızın gerçekleri. Ancak biz bir başka konuya önem veriyoruz, iflas ederseniz, ilerde işleriniz yeniden düzelme fırsatı olabilir, aracınızı satmak zorunda kalmışsınızdır ilerde alabilirsiniz bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Ancak ahlaki ve sosyal çöküntünün yaralarını sarmanız zor olur. Bunun için biz ilk olarak milletimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkılmasını istiyoruz. İktidar ne yazık ki bu konuda gereken hassasiyeti gösteremedi” dedi.
Konuşmasının sonunda Ak Parti İl teşkilatında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Çiftkaya, “Ne olursa olsun, kim olursa olsun seçilen insanların haklarına saygı göstermeleri gerekirdi. Sadece genel merkez veya birkaç isim istedi diye delegelerin büyük bölümünün oyunu alan kişiler görevlerinden alınmamalı idi” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.