Derbiye gölge düştü

Derbiye gölge düştü

Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele eden Konya takımları Sarayönü Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor maçında yaşanan olaylar aynı şehri takımlarına yakışmadı

Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele eden Konya takımları 7. haftayı geride bıraktı.  Sezonun 7. maçında Konya derbisinde Sarayönü Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor Sarayönü'nde karşı karşıya geldi. Maçı Sarayönü Belediysepor 3-0 kazandı. Karşılaşma sonrasında sonuçtan çok sahada yaşanan olaylar ve hakemin başarısız yönetimi konuşuldu.  Aynı şehrin iki takımının mücadelesinde yaşanan bu olaylar Fair-Play'a yakışmadı. Konya spor kamuoyu bu maçtan centilmence, sorunsuz, küfürsüz bir ortam beklerken maçta tam tersi ile karşılaştı. Hakemin kötü yönetimi ise iki takımı da etkiledi. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen aynı şehrin iki takımının mücadelesinde bu olaylardan çok maç sonrasında centilmenlik ve iyi futbol konuşulmalıydı.

Selçuklu Belediyespor yönetimi hakemin kötü yönetimine tepki göstererek "Hakemler, rakiplerimizin kenar yönetimlerinin uyguladığı baskıya maruz kalarak karar veriyor veya kararlarını geri alıyorlar. Bu konuda saygı ve disiplinden taviz vermeyen kenar yönetimimiz ve takımımız mağdur edilen taraf oluyor. Bu konuda Federasyonun ilgili birimlerinin bu konuda daha hassas davranmalarını bekliyoruz." dediler. Sarayönü Belediyespor aldığı galibiyetle puanını 13 yaptı ve haftayı 4. sırada tamamladı. Selçuklu Belediyespor bu haftayı da puansız kapatan ekipler arasında yer aldı. Sarayönüspor deplasmanına çıkan mavi-beyazlılar, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak 8. haftaya 6 puanla 12. sırada girdi. Selçuklu Belediyespor hakemlerin yönetimlerinden kaynaklanan hatalarla bir çok maçta puan kaybı yaşadı.

ÇUMRA'DA DÜŞÜŞ BAŞLADI  

Ligde 2. sezonunu geçiren Çatalhöyük Çumra Belediyespor sezon başında yaşadığı çıkışı tamamladı. Kırmızı-Yeşilli ekip sezonun 6. hafta maçında sahasında Kayseri Yolspor ile 1-1 berabere kalarak ilk puan kaybını yaşamıştı. Çumra ekibi geride kalan haftada ise Karaman Belediyespor'a deplasmanda 2-0 yenildi. Sezona iyi bir giriş yapan kırmızı-yeşilli ekip oynadığı 4 maçı da kazanarak bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Çatalhöyük Çumra Belediyespor son haftalarda aldığı sonuçlarla zirve yarışında büyük yara aldı ve 5. sıraya kadar geriledi. Çatalöhyük Çumra Belediyespor önümüzdeki hafta lider Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor ile sahasında karşılaşacak. Kırmızı-yeşilli ekip bu maçı kazanarak kayıplarını telafi etmek ve zirveye tekrar ortak olmak istiyor. Sezonun 7.hafta maçlarında grubun diğer ekipleri arasında oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı: Akdeniz Belediye-Şimşekspor: 1-1, Ceyhanspor-Toroslar Belediye: 2-2, Kayseri Yolspor-Nevşehirspor: 1-1, Mersin Belediye MESKİ-Adana G.B.: 1-0, Pozantıspor-Aksaray: 0-2.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.