Demokrat Parti’den tartışılacak sözler

Demokrat Parti’den tartışılacak sözler

Demokrat Parti Konya İl Teşkilatı, Anavatan Partisi ve Demokrat Partinin birleşme kongresinin ardından basın toplantısı düzenledi.

DP Konya İl Teşkilatı’nda gerçekleşen toplantıda süreç hakkında bilgi verilirken, partililere rozet takıldı. Toplantıya DP İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Durmuş Alagöz, Anavatan Partisi Konya Eski Milletvekili Kadir Demir, ilçe teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı. Genel İdare Kurulu Üyesi Durmuş Alagöz, 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kongrede Hüsamettin Cindoruk’un genel başkanlığa seçildiğini belirterek, Cindoruk’un çalışmalarıyla 31 Ekim 2009 tarihindeki kongrede iki partinin tek vücut olduğunu ifade etti. Alagöz, “Biz zaten tek bir partiydik. Fakat askeri müdahalelerle ayrılmak zorunda kaldık. Ancak 31 Ekim’deki kongrede 26 yıllık hasreti bitirdik. Birleşmeden sonra hemen komisyonlar kurduk ve partinin programını hazırladık. Program da misyon olarak iktidar belirlenirken, iktidar olunmasa bile iktidarın en büyük ortağı olma yolunda karar alındı. Ancak hedefimiz tek başına iktidar olmaktır” dedi. Diğer illerde olduğu gibi Konya’da da yeniden iktidar olma yolunda çalışmaları başlattıklarına değinen Alagöz, Konya’nın her tarafında programlar yapacaklarını, teşkilatları ziyaret edeceklerini ve genel başkanın katılımıyla miting düzenleyeceklerini aktardı.
ALAGÖZ’DEN İLGİNÇ ERGENEKON YORUMU
Durmuş Alagöz, AKP’yi ancak kendilerinin durdurabileceklerini belirterek, iktidara geldikten sonra tarafsızlığını yitirmiş kurumları temizleyeceklerini dile getirdi. Alagöz, sözlerinin Ergenekon’la bağlantısının olup olmadığı sorusu üzerine şunları söyledi: “Hukuk herkese lazım. Gün gelecek hukuk AKP’ye, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na herkese lazım olacak. Hukuk siyasete alet edilemez. Siyasete girmiş yargı mensupları varsa onlarda hesap verecektir. Aynı zamanda herkes yakın bir zamanda Ergenekon’un da boş olduğunu görecek. Eğer bir adam aylarca içerde kalıyorsa ve neden kaldığını bilmiyorsa burada bir hukuksuzluk vardır.” Hasan Celal Güzel’in MÜSİAD’da verdiği konferansta birleşen Anavatan ve Demokrat Parti için, “Eski partililer izdivaç yaşıyor” sözlerine de cevap veren Alagöz, “Hasan Celal Güzel kendisi AKP’yle izdivaç yaşadığı için, herkesi öyle görüyor” dedi.
ZAMAN BÜTÜNLEŞME ZAMANIDIR
DP İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya da, Türkiye’de genelde partilerin parçalanırken, DP’nin birleşmeye gittiğini belirterek, Türkiye’de siyasetin değişmeye başladığını bildirdi. Çiftkaya, Türkiye’nin önündeki sıkıntıları DP’nin kaldıracağını kaydederek “Türkiye 2002’den sonra değil, bizim iktidar olduğumuz dönemlerdeki alt yapı sayesinde kalkınmıştır. Bu kalkınmayı bir kez daha tekrar başaracağız. Konuşan, düşünen, yasaksız, barışık bir Türkiye kuracağız. Artık bütünleşme zamanıdır. Bütünleşme çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Konya’da tüm ilçe, belde ve köylerde iktidar olacağız”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.