'Demokrasi Ve Kolektif Kültür Gelişecek, Adana Zenginleşecek'

'Demokrasi Ve Kolektif Kültür Gelişecek, Adana Zenginleşecek'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, Adana’da gelişimin ve refahın birlik beraberlik ruhuyla ve demokratik kültürün kökleştirilmesiyle sağlanacağını söyledi.Adana Büyükşehir Kent Konseyi...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, Adana’da gelişimin ve refahın birlik beraberlik ruhuyla ve demokratik kültürün kökleştirilmesiyle sağlanacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Genel Kurulu’na katılan Hüseyin Sözlü, Kent Konseylerinin, kamuda demokratik kültürle seçilmiş yöneticilerin sivil platformla diyaloğunu tesis etmek üzere kurulduğunu belirtti. Başkan Sözlü, “Kent Konseyleri bu zemini güçlendirmek isteyen ve gerçekten katılımcı bir demokrasiyi oluşturmaya yönelik oluşumlardır.” dedi.

Türkiye’nin demokrasisini kökleştirme yönünde yıllardır büyük mücadele verdiğini ve Cumhuriyet döneminde bir çok yeniliğe imza attığını hatırlatan Başkan Sözlü, “Kent Konseyleri de son dönemde bu manada hayatlarımıza girmiş ve toplumun sivil yapılanmasıyla, resmi makamlar arasında bir köprü, sağlam zemin oluşturma ve toplumun her sosyal katmanından yönetime katkı konulması amacıyla faaliyet gösteren yapılanmalardır. Bu katkı; şehircilik söz konusuysa şehirdedir, eğitim kesintiye uğradıysa eğitimdedir. En azından dikkat çekilir, farkındalık yaratılır. Biz bu toplumun temsilcileri olarak, temsil ettiğimiz kurumlar adına böyle bir farkındalığı arzu ediyoruz. Kent Konseyi’nin de böyle bir misyon var.” diye konuştu.

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNDEN TAVİZ VEREMEYİZ

Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin, kendisi, çocukları için Adana’da gelecek arayan insanların baş tacı olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim de vazifemiz; Adana’da modern, kolektif hayatın yegane gereği olan şehircilik ilkelerini taviz vermeden uygulamaktır. Şehrimize gelen başımızın tacıdır. Kolektif hayatın, birlikte yaşamanın kuralları bellidir. Birlikte yaşamanın kurallarına hepimiz uymalıyız. Siz değerli hemşehrilerimize, sivil toplumun bütün katmanlarıyla, temsilcileriyle, Kent Konseyleri’nin kuruluş amacında, ruhunda olan o anlayışa riayet edeceğiz, Adana’da demokratik kültürü oluşturacağız. Engellilerimizden, eğitim açısından dezavantajlı kesimlerimize kadar, Adana’nın modern şehircilik konusunda yaşadığı zafiyetlerle ilgili sorunlara değin her şeyi dikkate alacağız ve inşallah Adana’da sosyal barışı temin edeceğiz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.