Demirtaş: Kepenk Kapatmada Esnafı Sıkıntıya Sokan Uygulamalardan Kaçınılmalı

Demirtaş: Kepenk Kapatmada Esnafı Sıkıntıya Sokan Uygulamalardan Kaçınılmalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özellikle kepenk kapatma konusunda esnafı sıkıntıya sokan uygulamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Halkın, esnafın haklı eleştirilerini dikkate almamız gerekir." dedi.Demirtaş,...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özellikle kepenk kapatma konusunda esnafı sıkıntıya sokan uygulamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Halkın, esnafın haklı eleştirilerini dikkate almamız gerekir." dedi.

Demirtaş, Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağıl ve Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir’den oluşan heyeti kabul etti. TBMM’de gerçekleşen ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da eşlik ettiği görüşmede, Şırnak, Cizre, Silopi ve Yüksekova’da son dönemlerde yaşanan olaylardan kaynaklı esnafın ve halkın yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar paylaşıldı. Birlikte çözüm üretilmesi konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Şırnak, Hakkari, Silopi, Cizre ve Yüksekova’da esnafın, ticaretin durma noktasına gelmesi nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek bunun dışında esnafa ve halka esktra sıkıntılar yaşatmaktan herkesin özenle kaçınması gerektiğini vurguladı. "HDP olarak bu sıkıntıların çözümü için gayret edeceğiz." diyen Demirtaş, halkın ve özellikle gençlerin herkesten daha fazla kendi esnafına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, "Halkımız zaten devletin uygulamalarından kaynaklı mağduriyeti katmerli olarak yaşarken, bu durumda işverenimize, esnafımıza zorluk çıkartmak bir yana en fazla biz sahip çıkmalıyız." diye konuştu. Daha önce de çağrı yaptığını hatırlatan Demirtaş, özellikle kepenk kapatma konusunda esnafı sıkıntıya sokan uygulamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiği çağrısını bir kez daha tekrarladı. Demirtaş, "Halkın, esnafın haklı eleştirilerini dikkate almamız gerekir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.