Demirören'den Lucescu'ya teklif

Demirören'den Lucescu'ya teklif

Mircea Lucescu'ya Federasyon tarafından bir teklif daha sunuldu.

A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası finallerine katılma şansı mucizelere kaldı. Kötü gidişattın faturası Avcı'ya çıkarılacak iddialara göre federasyon Lucescu'ya bir teklif daha sundu.

"BAŞIMIZA GEÇ İSTEDİĞİNİ AL"

Rumen basınında yer alan haberlere göre; TFF  Başkanı Yıldırım Demirören,  Mircea Lucescu'ya çılgın bir teklif sundu; "Boş mukavele, başımıza geç, istediğini al.." Başarılı teknik adamın bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

TFF'DEN GELEN İLK TEKLİF DEĞİL  

 Daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran Lucescu 2004 yılından beri
beri Shakhtar'ın başına yer alıyor. TFF'den yapılan bu teklifin Romanya'ya gönderilen temsilciler tarafından iletildiği iddia edildi. Shakhtar Donetsk'te büyük bir başarı grafiği çizen ve takımını Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Lucescu'ya TFF'den gelen bu teklifin ilk olmadığıda söylentiler arsında.

İŞTE LUCESCU'NUN O BAŞARILARI

-1997/98'de yönettiği Inter Milan takımıyla finalde Schalke 04'ü yenerek UEFA Kupası'nı kazandı.

-2000 yılında Galatasaray ile Süper Kupa 'yı kazanan Rumen hoca, 2000/01 sezonunda Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynattı.

-2001/2002 senesinde ise Galatasaray Türkiye Ligi şampiyonluğunu yakaladı.
Ardından sezon başında Beşiktaş'a transfer olan hoca 2002/03 senesinde de Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Aynı sezon Beşiktaş'ı UEFA Kupası'nda çeyrek final oynattı. Bu başarılarıyla Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı yabancı teknik adamlarından bir tanesi olarak kabul edilir.

-2004/05 ve 2005/06 sezonlarında ise Ukrayna liginde Shakhtar Donetsk'i mutlu sona ulaştırdı. Mircea Lucescu aynı zamanda dünyada oyunu en iyi okuyan teknik direktörleri arasında gösterilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.