Demirel’den Bakan İslam'a: Elma Toplamaya Giderken Ölen 17 Kişi İçin Ne Yaptınız

Demirel’den Bakan İslam'a: Elma Toplamaya Giderken Ölen 17 Kişi İçin Ne Yaptınız

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, bütçe sunumunu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 17 işçi ve ailesi için ne yaptığını sordu....

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, bütçe sunumunu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 17 işçi ve ailesi için ne yaptığını sordu. Bakan İslam’ın konuşmasında Soma ve Ermenek’teki kazaları dile getirmesine rağmen Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 17 işçiye değinmediğini kaydeden Demirel, "Elma toplamak için okula gitmemiş o gün bir çocuk vardı o minibüste. Okul harçlığı için çalışan çocuklar var o minibüste, üniversite harçlığını çıkarmak için işe giden genç kız var o minibüste. Çeyizi için giden genç bir kız var o minibüste. Bakanlığınız hani çeyiz için 18 yaşındakilere destek oluyor ya, ilgi alanınızda ya. Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giderken ölümleri netleşmiş 17 insan ve onların aileleri onlar için ne yaptığınız Sayın Bakan?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanların sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi. MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Bakan İslam’ı, konuşmasında Soma ve Ermenek’teki kazaları dile getirmesine rağmen Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 17 işçiye değinmemesini eleştirdi.

Siyasette skorlar üzerinde konuşmalar yapıldığını belirten Demirel, "Hükümetin tabiriyle söylemek lazım 'siyasetin fıtratında var skor.' Skorlar üzerinden konuşma yapıyoruz, kazalardan bahsediyorsunuz, ele aldığınız iki kaza var Soma ve Ermenek. Çünkü 301 gibi korkunç bir rakam var orada, bir skorla mücadele ediyor Türkiye iş kazalarında. Şehit haberlerinde de öyle. 1 şehit haberi geldiğinde kimse dönüp bakmıyor, 33 şehidi gördük ya herkes 34’üncüde feveran edecek." diye konuştu.

301 madencinin ölümünden bu yana kimsenin kazalardaki 1, 3, 5 ölümü dile getirmediğini kaydeden Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Siz de konuşmanızda Soma ve Ermenek’e atıf yaptınız ama asıl Aile Bakanı olarak somutlaşmış bir başka olaya atıf yapmanızı isterdik. Ermenek’te henüz 18 tane toprak altında insanımız var, ne olduğunu kimse bilmiyor Rabb'imden başka. İnşallah Allah nasip etsin, dualar kabul olsun, hayırlısıyla çıksınlar. Dile getirmeniz gereken bir durum vardı. Konya’dan Isparta’ya elma toplamaya giden minibüse 46 kişinin yüklendiği, 17 tane kesin ölümün olduğu, 29 yaralının kayıtlara geçtiği ve bugün akıbetine kimsenin konuşmadığı, tam da sosyal politika adına konuşmanız gerektiğini düşündüğüm; partim adına söylüyorum, elma toplamak için okula gitmemiş o gün bir çocuk vardı o minibüste, okul harçlığı için çalışan çocuklar var o minibüste, üniversite harçlığını çıkarmak için işe giden genç kız var o minibüste, çeyizi için giden genç bir kız var o minibüste. Bakanlığınız hani çeyiz için 18 yaşındakilere destek oluyor ya, ilgi alanınızda ya, işte Sosyal Politikalar Bakanı olarak asıl konuşmanız gereken, partim adına söylüyorum herkesi kapsamıyor, Konya’dan ısparta’ya elma toplamaya giderken ölümleri netleşmiş 17 insan ve onların aileleri onlar için ne yaptığınız Sayın Bakan?"

Ermenek’te 18 işçi için herkesin üzüldüğünü hatırlatan Demirel, "Bu kesinleşmiş olay ne sunumunuzda var ne de bir başka yerde. Artık çağdaş dünyada yoksulluk 1, 3 ve 5 dolarla ölçülmüyor. Zaten biz hala 4 doların altındakileri ölçtüğümüz için Isparta’daki kazada 35 lira için çalışanları dikkate almıyorsunuz. Artık yoksulluk gayri safi milli hasıla içinde kişi başı milli gelirin yarısından az geliri var ise ona diyoruz. 1 milyon 600 bin isimlendirilememiş ama kabaca sığınmacı dediğimiz insanların bu ülkede kalıcı olduğunu bir başka bakan dile getirdi. Skorlar ülkesi olduk ama biz artık fair play istiyoruz. Siz o kazadaki tam da sosyal politika ile ilgili sebeplerle vefat eden ve yaralılarla ilgili bu tür kazaların olmaması için o aileler için ne yapıyorsunuz, yoksulluk tanımını nasıl revize edeceksiniz?" şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.