Demircilerin naylon fatura isyanı

Demircilerin naylon fatura isyanı

Demir ticareti yapan ticaret erbapları son yıllarda sektörü virüs gibi kuşatan ve büyük mağduriyetlere yol açan naylon fatura olayının önüne geçilmesini aksi takdirde dürüst mükellefin sistem dışına atılmaya devam edeceğine dikkat çektiler

KURUNUN YANINDA YAŞ YANIYOR

Demir-çelik sektöründeki sahte fatura olayı adeta bir virüs gibi her geçen gün büyürken, dürüst vergi mükellefleri bu oyundan dolayı oldukça rahatsız. Yaşanan sahte fatura skandalı nedeniyle “kurunun yanında yaşın da yandığını” ifade eden firmalar, ticaret yapabilmek adına Ticaret ve Sanayi Odaları ile ilgili bakanlıkların devreye girmesini bekliyor.

CİDDİ MAĞDURİYET DOĞURUYOR

“Bazı firmalar naylon fatura ile devleti vergi kaybına uğratıyor, haksız rekabete yol açarak sektörde dürüst çalışan firmaları mağdur ediyor” diyen demir tüccarları, “Ark ocakları ve entegre tesislerinden kayıt dışı üretim ile temin edilen yani stoğunda bulunan demiri sahte fatura ile belgelendiren firmalar kanunlar çerçevesinde mal alışverişi yapan ticaret erbaplarına, ciddi mağduriyetler yaşatıyorlar”ifadelerini kullandılar.

HERKESİ CANINDAN BEZDİRDİ

Piyasanın işleyiş düzeninin dürüst mükellefi sistem dışına attığına dikkat çeken firma temsilcileri, “Demir ticareti yapan esnaflar olarak sektörde son yıllarda yaşanan ve herkesi canından bezdiren naylon fatura illetinden muzdaripiz. Konuyu Ticaret Odası sektör toplantısında da ele alacağız. Biz dürüst mükellefler olarak bu naylon fatura olayının kökten çözülmesini talep ediyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.