Demir Ürünleri İhracatı Yüzde 4.3 Oranında Arttı

Demir Ürünleri İhracatı Yüzde 4.3 Oranında Arttı

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, 2013 yılının ilk altı ayında demir ve demir dışı metaller ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, 2013 yılının ilk altı ayında demir ve demir dışı metaller ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3 oranında artarak 3.3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Bu değişimde alüminyumdan mamul ürünlerin ihracatında görülen artışın etkili olduğunu vurgulayan Ulubaş, bu oranın Türkiye toplam ihracatındaki payının ise yüzde 4.4 olduğunu ifade etti. Demir ve demir dışı metaller ihracatında yaşanan artışa rağmen çelikte ise tam tersi bir durum yaşandığını ifade eden Ulubaş, “Bu ürünün özellikle Irak pazarına olan ihracatında önemli düşüş var. Ayrıca, Suudi Arabistan’a olan ihracatta da büyük düşüş yaşanıyor. ” diye konuştu.

İhracatta çeşitlilik sağlamak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Adnan Ersoy Ulubaş şöyle devam etti: “Afrika ülkelerine ihracatımızın artmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda yürütülen çalışmalar meyve vermeye başladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri önemli pazarlarımız arasına girdi. Bu ülkeler, Arap baharı olarak adlandırılan sürecin etkisi ile henüz istikrarlı bir pazar olanağı sunmasa da gelecekte de en önemli pazarlarımız arasında olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, ihracatçılarımızın Afrika kıtasının güneyinde bulunan ülkelere ilgilerinin arttığını söyleyebiliriz. Gerek doğrudan yatırım gerekse ihracat yoluyla ihracatçılarımız yoğun bir şekilde söz konusu bölgede pazar edinme çabasındalar.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.