'Deli saçması'

'Deli saçması'

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Kerem İşkan'ın sunduğu Kanal 42 Televizyonu Ana Haber Bülteni'nde, terör olayları, dedikodular, asayiş olayları ve trafikteki sıkıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demir, "Dedikodular, deli saçması" dedi

Haber bülteninde Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal 42 Televizyonu Haber Daire Başkanı Kerem İşkan'ın sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya'nın huzur şehri olduğunu, huzuru bozacak bir gelişmenin olmadığını ifade etti. Dedikoduları 'deli saçması' olarak tanımlayan Demir, "Bombalı araç var, AVM'lerden uzak durun şeklinde çeşitli söylentiler var. Bu söylentilerin tamamı yalan. Salı pazarında elektrik dağıtım şirketi tarafından kazı çalışmaları yapıldı. Tüm kurumların bilgisi var. Pazarın yakınında bulunan bir okulumuz var. Okul için tesisat döşendi. Halkı korkutmak ve tedirgin etmek istiyorlar. Türkiye genelinde halkı sindirmek ve yıldırmak isteyenler var. Algıları yönetiyorlar. Konya huzur kenti. Bundan 10 yıl önce nasılsa bugün de öyle. Vatandaşlar normal yaşamlarına devam etsin. Konya'da harika bir kurumlar arası diyalog var. Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" sözlerini kullandı. 

155 ARAMALARINDA ARTIŞ VAR

"Halkımız sosyal medyada dolaşan dedikodulara ve söylentilere itibar etmesin" diyen Demir, "Çok fazla dedikodu ve rivayetler var. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Paniğe gerek yok. Konya'nın 7 noktasında 7/24 kontrol var. Suriyeliler'in ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgelerde de kontroller sürüyor. Şehre uyumlarının hızlanması için denetim yapıyoruz. Vatandaşla iyi bir iletişimimiz var. Vatandaşın 155 paylaşımı 2014 yılına göre 2015'te yüzde 30 arttı. 155'e sadece şikayet gelmiyor. Bunların tamamı ispiyon veya ihbar değil. Vatandaş şüphelendiği kişileri ve araçları bize bildiriyor. Son iki günde de ülke genelindeki havaya bağlı olarak aramalarda artış sözkonusu" şeklinde konuştu.

TRAFİĞİN HALİ NE OLACAK?

Kerem İşkan'ın "Trafiğin hali ne olacak" sorusuna da yanıt veren Demir, şunları söyledi: "Konya'nın yolları genişlemiyor. Şehrin 7 aksı var. Konya'nın üniversite sayısı, araç sayısı, sanayi ve ticaret hacmi sürekli artıyor. Sıfır araç sayısındaki artış şehirdeki refahın da göstergesi. Sürekli verileri mukayese ediyoruz. Trafik kontrollerinde yüzde 35'lik bir artış oldu. Ölümlü kazalarda da yüzde 22'lik düşüş var. Kesilen cezalarda da yüzde 17'lik bir azalma sözkonusu."

ASAYİŞ OLAYLARINDA ARTIŞ

"Asayiş olaylarında artış mı var" sorusuna cevap veren Demir, "Oksijen her zaman varken nefes aldığımızı pek fark etmeyiz. Ama oksijen olmadı mı darlanırız. Ölümlü asayiş olaylarında son günlerde artış var. Çok asayiş olayı varmış gibi algılanıyor. Uzun süreyi baz aldığınızda oranlarda düşüş vardır. Mala karşı işlenen suçlarda, yüzde 10'luk artış olur. Dünya genelinde durum böyledir. Havalar ısınınca oranlar artar. Mala karşı işlenen suçlarda ilginç bir detay var. Konya'da yüzde 7'lik artış sözkonusu. Konya'da huzuru bozacak bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.