Dedeler İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Dedeler İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Altınekin Dedeler İlkokulu kalitesini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama törenlerinde bir kez daha gösterdi

Bu yıl Altınekin Kaymakamı Lütfullah Göktaş'ın katılımıyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı halkın büyük ilgisini çekti. Programda İlkokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterileri ve Atatürk ün Samsun'a çıkması ile başlayıp kongreler ve meclisin açılmasının canlandırıldığı koreografi. ilçe Kaymakamı ve idari amirlerince ayakta alkışlandı.

Program sonunda ekoloji sınıfı, akıl oyunları sınıfı, yaratıcı drama sınıfı, açık hava kütüphanesi açılışları İlçe Kaymakamı Lütfullah Göktaş, İlçe idari amirleri ve halkın ileri gelenleri tarafından kurdeleleri kesilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. Dedeler İlkokulu Müdürü Hasan Gökhan Can, Dedeler İlkokulu çalışanları olarak, en büyük hedeflerinin öğrencilerin kafalarındaki soğuk beton yığını okul algısını kırarak her zaman okulda güzel vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Türkiye’de ilk olan okul açık hava kütüphanesini 2 ay önce açtıklarını belirten Can, Dedeler İlkokulu'nda yaparak yaşayarak öğrenme modeline tüm sınıf düzeylerinde büyük önem verdiklerini, bu bağlamda ekoloji sınıfında öğrencilerin soğan, çilek, turşu vb. yetiştirerek yoğurt yaparak fen bilimleri derslerini büyük zevkle işlediklerini, Türkçe derslerinde açık hava kütüphanesinde sınıfça beraber hikaye okuduklarını, Serbest Etkinlik derslerinde Zeka ve Akıl Oyunları sınıfında mangala, satranç, katamino, 9 taş, hanoi kulesi vb. 16 oyun oynadıklarını, Yaratıcı Drama Sınıfında drama yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.