Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması

Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında partililere sesleniyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Kobani'deki olaylardan bahsetti . "Suriye'de 3 buçuk yıldır büyük bir zulüm var" diyen Davutoğlu, "Mesele Kobani değil, mesele Türkiye'ye baskı yapmak" dedi.

TÜRKİYE'YE YARDIM EDİYOR DİYE İFTİRA ATANLAR ŞİMDİ YARDIM İSTİYOR

3 buçuk yıldır Suriye'de büyük bir zulüm var. 300 bine yakın kardeşimiz şehit edildiler. 4 buçuk milyon mülteci Suriye'den kaçmak zorunda kaldı. Türkiye'ye IŞİD'e yardım ediyor iftirasında bulunanlar şimdi 'Türkiye silah yardımı yapsın' diyor.

MESELE KOBANİ DEĞİL

Mesele Kobani değil, Türkiye'ye baskı yapmak. Ey HDP ve Kılıçdaroğlu, Bayınbucak ve Çobanbey'de Türkmenler,  Tel Abyad'da Araplar katledilirken neredeydiniz?"

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"TANAP'ın imza töreninden geldim. 21. yüzyılın bu projesi Kafkaslar'dan Anadolu'ya ulaşan çok önemli bir projedir. Başı açık başı örtülü eşit şartlarda hayatlarına devam edecek. Devlet şans oyunlarından çekilecek. Genç akademisyenler için büyük bir adım attık. Akademisyenlerimizi ödüllendirmeye devam edeceğiz.

MANEVİ ÖNDERLERİMİZDEN İZİN ALARAK İŞİMİZE BAŞLADIK

Konya, İstanbul, Söğüt, Kırşehir ve Malatya ziyaretlerimizi yaptık. Bizim manevi önderlerimizden izin alarak işimize başladık. Devletin şans oyunlarından tamamen çekilmesiyle ilgili prensim kararı verdik. Bizim için dini inançlar vatandaşlık ruhu açısından herhangi bir ayrım getirmez.

77 MİLYON TEK YÜREK OLMAYA HAZIRIZ

Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nevzuhur bir devlet olmadığının farkındayız ve ona göre yaşayacağız. Türkiye ile Azerbaycan, hem ikili ilişkilerini geliştirecek hem de enerji projeleri üzerinden kafkaslar ve balkanlara barış getirecek. 101 gün sonra rehinelerimizin kurtarılmasıyla büyük bir başarı hikayesi tarihimize kazındı. Bu sınav gösterdi ki böyle bir acı yaşandığında 77 milyon tek yürek olmaya hazırız.

VANDALİZMLE 33 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yapılan vandalizmle 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 polisimiz şehit oldu. Özellikle kamu binalarını ve iş yerlerini hedef aldılar. Rahatsız oldular. Saldırılarda Ak Parti hedef alındı. Buralar bizim istediler. Ama partimizin hiçbir ferdi şantajdan tehditten korkmaz.

OLAYLAR DA 3 ŞEY HEDEF ALINDI

Olaylarda 3 şey hedef alındı: Birincisi kamu binaları, ikincisi iş yerleri ve üçüncüsü  Ak Parti Teşkilatları.

YAKILAN HER TOMA YERİNE 5 TOMA ALINACAK

Kobani eylemlerinde yakılan her TOMA'nın yerine gerekirse 5 TOMA -10 TOMA alınacak. İş yerleri yenilenecek. Yangın yerinde gül yetiştireceğiz. Özgürlüğümüzden fedakarlık etmeden güvenliğimizi güçlendireceğiz. Avrupa ülkelerindeki uygulamalardan da faydalanarak güvenliği artırıcı adımlar atacağız. Vandalizm nedeniyle zarar görmüş iş yerlerinin hepsini yenileyeceğiz.

HEM AL BAYRAK HEM AK PARTİ'NİN BAYRAĞI OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her metrekaresinde hem al bayrak olacak, hem Ak Parti bayrağı olacak. Bugün 20'ye yakın ülkenin bayrağında Ay-Yıldız varsa ilhamı bizdendir, bizim geçmişimizdendir. Al bayrak, sömürgeciliğe karşı bir semboldür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.