Davutoğlu ve Çağlayan Konya'da

Davutoğlu ve Çağlayan Konya'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiyenin çevre ülkelerinde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere değinerek, Bu ilginç dönem yeni ve parlak geleceğin işaretidir dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin çevre ülkelerinde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere değinerek, “Bu ilginç dönem yeni ve parlak geleceğin işaretidir” dedi.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte, partisinin 27. il danışma meclisi toplantısına katıldı. Konevi Kültür Merkezi’nde partililerin geniş katılımıyla yapılan toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, artan oy oranlarına aldırmadan, rehavete kapılmadan, özenle çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi. Sorgun, “Oy oranlarımız yükseldikçe daha fazla samimiyet, daha fazla insanlık göstereceğiz. Her birimiz tevazu ile özenle gayret etmek durumundayız. Bu bir teşkilat toplantısı, hiçbir düzenli toplantıyı ihmal edemeyiz. Biz ne kadar önemsersek bizi de o kadar önemserler. Biz değişimi yöneten bir partiyiz. Türkiye’de AK Parti, değişimi fark eden yöneten bir lidere sahip” dedi.
Sorgun, Konya’ya hizmet etmenin önemine değinerek, “Bu şehir sıradan bir şehir değil. Bu şehrin bırakın insanlarına hizmet etmeyi bütün canlılarına bile hizmet etme geleneği var” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ile birlikte Konya’nın da büyüdüğünü belirtti. Başkan Akyürek, “Dışişleri Bakanımızla, milletvekillerimizle, sanayicimizle Konya artık dünya liginde yer alıyor. Her ne kadar futbolda istediğimiz yerde olmasak da diğer konularda Şampiyonlar Ligi’ndeyiz” diye konuştu.
Belediye yatırımlarına değinen Başkan Akyürek, yüklenici firmaya yer teslimi yaptıkları 42 bin kişilik Türkiye’nin en güzel stadyumunun temelini 2 hafta içerisinde atacaklarını, alışveriş merkezinin de bulunacağı stadın Konyaspor’a gelir sağlayacağını kaydetti.
Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da demokratikleşme adına AK Parti iktidarının güzel gelişmeler gerçekleştirdiğinin görüldüğünü bildirdi.

DAVUTOĞLU: “BU ÜLKE DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERİ BULUNCAYA KADAR BİZE DİNLENMEK HARAM"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise konuşmasına, yaz döneminde düğünlerin artacağını, israfçı olmadan her düğünde imkanı olanın bir fakiri de evlendirmesini isteyerek başladı. AK Parti Konya il teşkilatı ile seçim döneminde yaptıkları çalışmalarla yüzde 70’e yakın oy oranını elde ettiklerini dile getiren Bakan Davutoğlu, emeği geçen tüm partililere teşekkür etti.
Davutoğlu, il koordinasyon kurullarıyla sürekli alanda olacaklarını, ilçeleri, beldeleri, köyleri dolaşacaklarını, bir an bile rehavete kapılmayacaklarını kaydetti. Davutoğlu, “Konya’yı dünya standartlarında bir şehir haline getireceğiz. Konya, Türkiye’ye gelen her devlet adamının uğrak yeri haline gelecek, bundan şüpheniz olmasın” dedi.
AK Parti il kongrelerini tamamlayarak büyük kongreye doğru gittiklerini hatırlatan Bakan Davutoğlu, “Bu ülke dünyada hak ettiği yeri buluncaya kadar bize dinlenmek haram. Demokratikleşme yönünden öylesine bir temel kurulacak ki, bir daha kimse milli iradenin üzerine bir sunta kurmaya çalışamayacak. Bu büyük demokrasi yürüyüşüne devam edeceğiz. Hiçbir zaman rehavete kapılmadan yürümeye devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda halkın iradesiyle oluşturulmuş yeni bir anayasa ile Türk siyasi tarihinde yeni bir dönem olacak” şeklinde konuştu.
Bakan Davutoğlu, AK Parti’nin ilkeleriyle çevredeki halklara ve ülkelere ilham olduğunu ve Türkiye’nin çevresinde ilginç zamanlar yaşandığını bildirdi. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Yeni bir güne başladığımızda, bir muhasebe yaptığımızda öyle bir dönemden geçiyoruz ki, ilginç zamanlar yaşıyoruz. Yönümüzü batıya döndüğümüzde Yunanistan başlayıp İtalya’ya kadar bir ekonomik kriz kuşağı var. Suriye’den güneye baktığımızda Fas’a kadar büyük bir siyasi dönüşüm ve bunalım kuşağı var. Buradaki kardeşlerimizi bırakın 3-5 yılı planlamayı yarın sağlıklı bir güne başlayacak mıyım endişesini yaşıyorlar. Bütün bu kardeş ülkelerde aslında ülkemizde kendi halkımız için ne talep ettiysek onlar içinde aynısını talep ediyoruz ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Nasıl ki, Türkiye’de bir dönem bazı iradeler halk ne derse desin benim dediğim olacak dese de, bu ülkelerde de bazı otoriterler bu telaşı yaşıyor. Biz üst bir dille demokrasi ihracı içinde de olmadık. Bizim ilkesel tutumuz bellidir, zulmün yanında değil karşısında olduk, mazlumunda karşısında değil yanında olduk ve bu böyle devam edecek. Bu ilginç dönem yeni ve parlak geleceğin işaretleridir.”

ÇAĞLAYAN: "EKONOMİDE ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARIYI DÜNYADA BİZE SORUYORLAR"
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ekonomik durumunu her geçen gün iyileştiren ve global krizlerden etkilenmeyen Türkiye’nin dünya nezninde ilgi görmeye devam ettiğini anlattı. Bakan Çağlayan, “Türkiye son derece önemli, başarılı, dünya nezninde hatırı sayılan, sözü dinlenen, gündemini kendisi oluşturan dünya lideri bir Başbakan’a sahip. Böyle bir ortamda ülkemize ilgi, alaka çok yüksek. Türkiye bundan 10 yıl önce 10 dakika sonrasının ne olacağını bilemeyen bir yapıdaydı, faiz nereye gidecek, döviz nereye gidecek, hangi fabrikalar yabancılar tarafından alınacak, kimler işsiz kalacak diye konuşulurdu. Bugün dünyadaki krize meydan okuyan, dünyanın en fazla büyüyen ekonomisine dışarıdan itibar var. Son 3 yılda 150 den fazla ülkeye ziyaret yapmış biri olarak, şehitlerimizin kanlarıyla oluşan ay yıldız pasaporta sahip olmak şeref olmuştur, onur olmuştur” diye konuştu.
Tüm Dünya’nın ekonomi de Türkiye mucizesini konuştuğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, “Ekonomide elde ettiğimiz başarıyı dünyada bize soruyorlar. Bundan 10 yıl önce IMF’nin kapısında tek ayak üzerinde bekletilen bir ülkede yaşadık. Koalisyon hükümetinden bize kalan 25 milyar dolarlık IMF borcunu 1.7 milyar dolara düşürdük. Türkiye artık IMF’de kendisi direktör olacak. Günde 19 - 20 saat çalışıyoruz, bu milletimize helali hoş olsun, canımız feda olsun. Bizim artık 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz var. Bu hedefe ulaşır mıyız, bal gibi de yaparız. Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin bağımsızlığı, istikrarı, şehitlerimizin rahat uyuması için bu hedefe ulaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Çağlayan, Konya-Karaman-Mersin illeri arasında ekonomik kalkınma için destek olacağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu ve Bakan Çağlayan, bazı partililere çalışmalarından dolayı plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.